fbpx

Ivan Rakitić: Znam što znači biti roditelj

Igrači oduševili mališane…

Znam što znači i roditeljima vidjeti osmijeh na licu svoje djece, kazao je reprezentativac

Fotogalerija

Ivan Rakitić, Darijo SrnaIvan Rakitić i Darijo Srna  izmamili su široki osmijeh mališana na pedijatriji KBC-a Zagreb. Hrvatski reprezentativci posjetili su bolnicu povodom Inine donacije od 150 tisuća kuna. Djecu je posebno razveselio ‘selfie’ s omiljenim igračima. Rakitić kaže da se humanitarnim akcijama uvijek rado odazove. Posebno je osjetljiv na najmlađe jer je i sam roditelj. Rakitić  je u braku s Raquel Maury  dobio kćer Altheu.
– Ovakve akcije mi puno znače, i ja sam otac Ivan Rakitićmoje princeze i znam što znači biti roditelj. Znam što znači i roditeljima vidjeti osmijeh na licu svoje djece – rekao je Rakitić.
Inina donacija omogućit će KBC-u Zagreb nabavku medicinskih uređaja koji omogućuju istodobno davanje različitih lijekova, a pritom se može točno računati količina i brzina infundiranja lijeka, što je od presudne važnosti u procesu liječenja onkološko-hematoloških bolesnika. Ovi uređaji od velike su koristi teško oboljeloj djeci koja primaju i po sedam-osam vrsta citostatika tijekom liječenja malignih bolesti te djeci nakon transplantacije koštane srži, kad su posve ovisni o parenteralnoj nadoknadi tekućine, prehrane i lijekova. Ovaj Zavod predstavlja jedino mjesto u Republici Hrvatskoj gdje se provodi alogenična transplantacija koštane srži (tj. davatelj i primatelj su različite osobe) te se s godinama sve više povećavaju potrebe za ovakvim oblikom liječenja.

Foto: Prisk
Fotogalerija: [nggallery id=588]