Andrej Plenković: Zbog koronavirusa u Istri neće biti od petka nastave
By redakcija On 11 ožu., 2020 At 07:38 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Hrvatska…

korona virus, KoncertPredsjednik Vlade Andrej Plenković sazvao je sastanak s nadležnim ministrima te članovima Stožera civilne zaštite RH, danas u 16.00 sati, u Banskim dvorima, oko daljnjih mjera i aktivnosti za suzbijanje koronavirusa u Hrvatskoj.
– Za sve roditelje, učenike u Istri od petka nema nastave. Imamo 19 zaraženih u Hrvatskoj. Oni su locirani u 4 grada. Sutra će škole biti otvorene, neka u njih dođu zaposlenici kako bi se pripremio plan. Ministarstvo je uputilo ravnateljima mjere za postupanje. Mi smo u posljednjih nekoliko dana u fazi priprema online nastave koja može biti supstitut normalnoj nastavi. S ciljem da se nastavi obrazovni ciklus od ponedjeljka, uz online nastavu radi se dogovor s državnom televizijom gdje bi putem trećeg programa bilo korišteno emitiranje programa kojim bi se supstituirala nastava. U Istri neće biti od petka nastave, a sve ostalo će ravnatelji obavještavati roditelje i djecu. Sutrašnji dan je tranzicijski dan kako bi se pripremile odgovarajuće mjere. Naći ćemo mjere koje će pomoći gospodarstvu. Postoji zakonska mogućnost za odgode, obročna plaćanja. Razmotrit ćemo sve kako bismo olakšali poduzetnicima. Ministarstva su dobila zadatak da se pripreme – rekao je Andrej Plenković.
– Donijeli smo nekoliko odluka i plan aktivnosti u budućnosti. Prva koja se odnosi na Istarsku županiju, danas sam bio u kontaktu s istarskim županom, dobili smo od njega i od njegovih službi s obzirom na ozračje u Istri, dnevne migreacije kao i želju da se poduzmu određne mjere kako bi se primirla situacija u Istarskoj županija, da se sagleda mogućnost davanja suglasnosti na obustavu rada škola i visokih učilišta te dječjih vrtića. Predlažemo da se od petka obustavi nastava u Istarskoj županiji – kazao je premijer Andrej Plenković.

Foto: Press – HZJZ

comment closed