fbpx

Sud u Londonu odlučio: Ivica Todorić bit će izručen Hrvatskoj

London…

Ivica TodorićVisoki sud u Londonu danas je donio odluku o pravu na žalbu Ivice Todorića o izručenju Hrvatskoj. Sud je odbio prihvatiti zahtjev obrane osnivača Agrokora. Time prvostupanjska odluka postaje pravomoćna i slijedi izručenje.
Ivica Todorić je na sud došao u pratnji supruge Vesne. U današnjem postupku pred sudom Todorića su zastupali odvjetnici, Cherie Blair – supruga bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira i odvjetnik James Hines. Sudac u postupku izručenja na sudu je bio sudac Duncan Ouseley. Sudac Duncan Ouseley postao je poznat široj javnosti zbog presude u korist Ubera, podržao je i neograničeno pritvaranje osumnjičenih za islamistički terorizam te je ukinuo pritvor Julianu Assangeu i dozvolio mu da se brani sa slobode.
Podsjetimo, britanski sud je 23. travnja u prvostupanjskom postupku odobrio izručenje Ivice Todorića Hrvatskoj, a odluku je donijela sutkinja Emma Arbuthnot. Sutkinja tada nije prihvatila nijedan argument Todorićeve obrane za to da je žrtva političkog progona.

Foto: Blog Ivica Todorić arhiva