fbpx

Jacques Houdek prošao u finale Eurovizije

Bravo…

S pjesmom My friend Jacques Houdek u finalu

Jacques HoudekJacques Houdek nastupio je večeras kao jedanaesti izvođač s pjesmom My friend na drugoj polufinalnoj večeri u Kijevu za pjesmu Eurovizije te je prošao u finale. Na velikoj eurovizijskoj pozornici Jacquesu se pridružilo pet mladih i iskusnih glazbenika. Među njima su prateći vokali Edgar Rupena, Matija Cvek i Alen Đuras, violinist Antun Stašić i violončelist Emanuel Pavon.
– Prva nam je stepenica prolazak u završnicu, što mislim da je teži zadatak nego u njoj postići dobar rezultat. Ako prođemo u završnicu, kratko slavimo i onda se pripremamo za pohod na vrh – poručio je Jacques Houdek prije nastupa.
Završna večer na rasporedu je u subotu 13. svibnja, a prijenos će se izravno pratiti na Prvome programu Hrvatske televizije, Drugome programu Hrvatskoga radija i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi. Pod geslom Slavimo različitost procjenjuje se da će ovo najveće glazbeno natjecanje pratiti približno 200 milijuna ljudi diljem svijeta, a uživo se u kijevskoj areni očekuje više od jedanaest tisuća gledatelja. Omiljeno je natjecanje privuklo i velik broj sudionika pa će ove godine nastupiti predstavnici čak 42 države.

Foto: Press arhiva