Međunarodni festival Tino Pattiera
By redakcija On 26 lip., 2018 At 11:04 AM | Categorized As Događanja, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Dubrovnik…

Tino PattieraDubrovnikom će od 30. lipnja do 6. srpnja odzvanjati najljepše operne arije. Kraj lipnja i početak srpnja u Dubrovniku su rezervirani za najljepše operne arije velikih skladatelja. Jedanaestu godinu za redom u gradu se održava Međunarodni festival opernih arija ‘Tino Pattiera‘ koji, a za čiju je organizaciju Dubrovački simfonijski orkestar zadužen već šestu godinu.
Međunarodni festival opernih arija ‘Tino Pattiera’ nosi ime i organizira se u znak sjećanja na svjetski poznatog opernog pjevača, tenora Tina Pattieru, rođenog u Cavtatu, gradiću udaljenom dvadesetak kilometara od Dubrovnika.
Tino Pattiera bio je veliko i slavno ime europskih i svjetskih opernih kuća prve polovice 20. stoljeća. Bio je prvak Kraljevske saske dvorske opere u Dresdenu te član Berlinske državne opere, a često je nazivan nasljednikom velikog Enrica Carusa.
Nikolina Pinko, festival Tino PattieraGlazbeni direktor festivala je izraelski dirigent Noam Zur koji je ujedno i šef dirigent simfonijskog orkestra Salte u Argentini te koji iza sebe ima nastupe u prestižnim svjetskim dvoranama.
Ove godine u gradu će gostovati vrsni operni izvođači iz inozemstva i Hrvatske: sopranistica Nikolina Pinko, švedska mezzosopranistica hrvatskih korijena Katija Dragojević, tenor Lucian Corchis iz Rumunjske i bariton Dimitris Tiliakos, Katija Dragojevic, festival Tino Pattieradok će im se kao solisti na jednom recitalu pridružiti i dubrovački glazbenici: pijanistica Stefani Grbić i hornist Toni Kursar.
Prvi koncert bit će posvećen velikom Mozartu gdje ćemo čuti arije iz poznatih opera „Cosi fan tutte“, „Don Giovanni“, „La Nozze di Figaro“ i drugih djela Wolfganga Amadeusa. Drugi koncert je dugogodišnjem sponzoru festivala, Dubrovačkim vrtovima sunca u samom hotelu, a nosi naziv „Guardi le stelle“, dok je 3. srpnja na programu recital pod nazivom „German Lied“.

Foto: Press

comment closed