fbpx

Rene Bakalović: Ukusna hrana je najbolji afrodizijak za ljubav!

Rene Bakalovic

– Najdraže jelo mi je vrhunska sarma od moje bake – rekao nam je Rene Bakalović. Gastronom je jučer otvorio 5. Dane vina i turizma Osječko-baranjske županije. A jutros je u Osijeku posjetio  i Sajam antikviteta. Rene, kaže, da je postao gurman zahvaljujući svojoj baki.

– Imao sam sreće da mi je baka Mađarica izvrsno kuhala, a živjeli smo u lošim uvjetima u Bosni. Krajem pedesetih godina nije bilo izobilja , a druga okolnost bila je, da mi muški Bakalovići jako volimo kuhati – rekao je Rene. Gastronom,  ističe, da je u kulinarstvu važna ljubav prema vrhunskoj namirnici. Iako ‘gušta’ u hrani, ipak postoje jela koja ne voli jesti.

–  Mislim da ne postoji jelo dobro pripremljeno koje ja ne bih mogao pojesti! Ali u Kini nikad ne bih jeo. Ne mogu zamisliti da bi netko mogao spraviti jelo od psa ! To me grozi! – rekao je gastronom. A najegzotičnije jelo mu je juha od dvadeset vrsta gljiva autora Željka Šatovića.

– Fenomenalna je! Morate probati! – istaknuo je.  Rene kuha svaki dan kad je kod kuće.

– Dobar ručak za mene je dobro procijenjena namirnica na vrhuncu sezone i dobro pripremljena da se sačuvaju sve njezine izvorne kvalitete – objasnio je. Bakalović smatra da je u Hrvatskoj puno talentiranih kuhara i kuharica. A što je za njega ukusna hrana: “Apsolutno najbolji afrodizijak za ljubav.”  Bakalović je kuharicama dao i jedan savjet.

– Što više boravite na tržnicama po mogućnosti svaki dan – naglasio je. Bakalović nam je otkrio i da  će sudjelovati u projektu nove Baranjske kuharice, koja će ići u multimedijalnom izdanju, novinama i na televiziji. Bakalović je pozvao i čitatelje Scene.hr da šalju što više recepata.

–  Jer ću ih i sam isprobati – naglasio je Rene.

Foto: Andrea Ferenc