Ministarstvo ljubavi proglašen najboljim filmom

Egipat…

Filmu Ministarstvo ljubavi ovo je četvrta međunarodna nagrada

Ministarstvo ljubaviNa 33. Filmskom festivalu mediteranskih zemalja u Aleksandriji, u Egiptu, nagradu za najbolji film festivala osvojio je hrvatski film Ministarstvo ljubavi Pave Marinkovića u produkciji Telefilma.
Film je premijerno prikazan na Puli prošle godine, a nakon toga na tridesetak međunarodnih festivala (Montreal, Chicago, Cluj), a ovo mu je četvrta međunarodna nagrada.
Puno smijeha, klasičnih filmskih zavrzlama, neočekivanih obrata, suza i nepredviđenih situacija mali su dio onoga što čeka one koji pogledaju film redatelja Pave Marinkovića. A kakav se humor krije iza priče “Ministarstva ljubavi”, što je dozvoljeno, a što nije udovicama hrvatskih branitelja, Pavo Marinković pokušao je ispričati na jedan duhovit način u kojem dva “izmišljena” inspektora prate udovice i pokušavaju ih uhvatiti u činjenu prekršaja.
Ministarstvo ljubaviInspektori su zapravo i glavni glumci filma, a uloge su povjerene, više nego dobrima Stjepanu Periću i Draženu Kühnu koji su ne samo odlično odglumili svoje uloge, već se i u potpunosti stopili s cijelom pričom, koja samom filmu daje jednu posebnu težinu i kvalitetu više. Glavna uloga dodijeljena je Eciji Ojdanić, koja je prema riječima redatelja ulogu dobila jer svojim stavom, temperamentom, pa i svojim nastupom neodoljivo podsjeća na žene iz Dalmatinske zagore, lokacije gdje je i snimljena većina Marinkovićeva filma. Uz spomenuti trojac, svoje uloge u filmu našlo je i niz vrhunskih hrvatskih glumaca, a između ostalih Olga Pakalović, Dijana Vidušin, Daria Lorenci Flatz, Nenad Srdelić, Janko Popović Volarić, Matija Prskalo, Ksenija Marinković, Snježana Sinovčić-Šiškov, Hristina Popović, Edita Karađole i mnogi drugi koji su jamstvo da Ministarstvo ljubavi uz obilje smijeha donosi i odličnu filmsku priču.

Foto: Press