fbpx

Mihovil i Šime Fantela osvojili zlato i postali svjetski prvaci

Aarhus…

Svjetsko prvenstvo, Aarhus – Danska, 02.08.-12.08.2018. – kvalifikacije za OI Tokio 2020

Šime FantelaMihovil i Šime Fantela svjetski su prvaci u 49eru! Taktički su savršeno danas odjedrili plov za odličja, ostavili iza sebe obje njemačke posade i uzeli zlato.
– Ušli smo u dan da odjedrimo bez prevrtanja, puhalo je muški. U Miamiu nam se dogodilo da smo vodili i da je jako zapuhalo i da smo u jednom danu sve prosuli. Rekli smo ajmo probati da nam se to ne dogodi. Trenirali smo dovoljno, mislimo da možemo odvoziti dobru regatu i to se ostvarilo. Brodovi su se oko nas prevrtali, nije bila zafrkancija. U drugom plovu smo se opustili, vidjeli da kontroliramo brod, odlučili stisnuti još jače. Imali smo i malo sreće u zadnjoj dionici plova, doletio je jaki reful, imali smo mali prozor za odraditi manevar, neki ga nisu imali, popeli smo se sa sedmog na drugo – ispričao nam je Šime Fantela prije utrke.
A stigli su u Aarhus kao 17. na svjetskoj ljestvici klase, posada koja cilja plasman u finalnu zlatnu skupinu, koja ako joj se otvori možda uzme normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Skromno, samozatajno. I puf! U dva dana finalnih jedrenja zlatne skupine podijelili su lekcije konkurenciji, odjedrili samouvjereno, u maniri pobjednika, i apsolutno zasluženo uoči plova za odličja držali prvo mjesto! A danas su Mihovil i Šime Fantela taktički savršeno odjedrili plov za odličja, ostavili iza sebe obje njemačke posade i uzeli zlato.

Foto: Press