fbpx

Treća sezona kriminalističke serije Navy CIS New Orleans

Na TV…

Doma TV donosi treću sezonu napete kriminalističke serije ‘Navy CIS New Orleans‘ koja prati lokalnu jedinicu čija je misija istraživanje zločina u gradu glazbe i zabave – New Orleansu. Slikoviti grad koji ima svoju mračnu stranu magnet je za mornare na odmoru, a kad uživanje zamijene problemi, oni su tu da priskoče u pomoć.
Navy CIS New Orleans dramska je serija o lokalnoj jedinici koja istražuje zločine u koje je uključeno mornaričko osoblje u New Orleansu, gradu poznatom po glazbi, zabavi i dekadenciji. Tim vodi specijalni agent Dwayne Pride „King“, rođen u New Orleansu, čiji je motiv uvijek učiniti ono što treba. S Prideom rade specijalni agent Christopher LaSalle koji se zna zabavljati, ali i raditi, te bivša agentica Agencije za alkohol, duhan, oružje i eksplozive ,Sonja Percy, koja se još prilagođava radu u timu nakon što je godinama radila sama na tajnim zadacima. Pomažu im mrtvozornica, dr. Loretta Wade, ekscentrična koliko i inteligentna; njezin briljantni, ali čudan forenzičar Sebastian Lund te istražni računalni stručnjak Patton Plame, živopisni i daroviti haker. Timu se pridružuje specijalna agentica Tammy Gregorio, čvrsta i cinična agentica FBI-a koju tajanstvena prošlost veže za New Orleans, a koju šalju iz Washingtona da vodi istragu o timu NCIS-a, ali i da surađuje s Prideom kada rizični slučajevi zaprijete gradu. Ovaj slikoviti grad koji ima i mračnu stranu pravi je magnet za mornare na odmoru, a kad uživanje zamijene problemi, Prideov je tim uvijek na visini zadatka.
U trećoj sezoni, tim Navy CIS New Orleans udružuje se s nekoliko federalnih agencija kako bi našli snajperista koji napada na posjećenim gradskim događanjima. U grad dolazi specijalna agentica FBI-a Tammy Gregorio da provede istragu o Prideu i njegovu timu. Pridea FBI još više uzima na zub kad ovaj pomogne bivšem mornaričkom obavještajcu Elvisu Bertrandu koji je glavni sumnjivac u slučaju višestrukog ubojstva. Odlikovani narednik pronađen je mrtav u sportskoj dvorani, a dokazi vode Pridea i tim NCIS-a do slučaja otmice narednika koji je zadnji put viđen u Meksiku. Sebastiana otmu nakon ručka s majkom, pa on svojim informatičkim vještinama mora omogućiti bijeg iz zatvora.
Serija Navy CIS New Orleans je zaradila nominacije u kategoriji omiljene nove serije na dodjelama nagrada People’s Choice Awards i TV Guide Awards, a jedan od njezinih izvršnih producenata je Mark Harmon, koji tumači Leroyja Jethra Gibbsa u seriji ‘Navy CIS New Orleans’.

Foto: Press