fbpx

Zvjerka na 42. izdanju Filmskog festivala u Tellurideu!

Colorado…

ZvjerkaKratkometražni igrani film Zvjerka redateljice i scenaristice Daine O. Pusić bit će prikazan na 42. izdanju Filmskog festivala u Tellurideu, koji se od 4. do 9. rujna 2015. godine održava u Coloradu. Film je uvršten u sekciju Filmmakers of Tomorrow, a na festivalu će imati svjetsku premijeru.
Zvjerka priča priču o 100-godišnjakinji Nadi i njenoj 75-godišnjoj kćeri Veri koje imaju napet ali uhodan odnos. Djetinjasta Vera brine za svoju nijemu i nemoćnu iako ponekad okrutnu majku, sve dok jedne večeri u Nadinu sobu ne uleti šišmiš i počne hibernirati ispod njenog kreveta. Pristutnost životinje postepeno vraća starici dugo izgubljenu snagu.
Produkciju filma potpisuje Slavica film, a koproducenti su Metar 60 i finska produkcijska kuća Napafilms Ltd. Scenarij i režiju potpisuje Daina O. Pusić, kameru Arthur Mulhern, a montažu Arttu Salmi, dok glavne uloge nose Marija Kohn i Doris Šarić Kukuljica. Producentice su Anamaria Kapulica, Mirta Puhlovski i Liisa Juntunen.
Festival u Tellurideu ove će godine prikazati preko 75 filmova iz 27 zemalja. Sekcija Filmmakers of Tomorrow podijeljena je u dva dijela, a Zvjerka će biti prikazana u dijelu nazvanom Calling Cards koji donosi ‘iznimna nova djela obećavajućih filmskih autora’.

Foto: Press