fbpx

Media Hackathon Generation 0101 – Multimedijska akademija!

Trešnjevka…

Od 23. do 27. svibnja na besplatnim radionicama Media Hackathon Generation 0101 predstavit će se Multimedijska akademija u CeKaTe-u

Media Hackathon GenerationMjesec kulturnih i kreativnih industrija u Centru za kulturu Trešnjevka rezerviran je za ‘Media Hackathon Generation 0101‘, prvi u nizu programa Multimedijske akademije nastale u partnerstvu s udrugom Telecentar, te drugi od 35 besplatnih događanja povodom 35. CeKaTe-ovog rođendana.
U ponedjeljak 23. svibnja, u srijedu 25. svibnja i u petak 27. svibnja od 10 do 16,00 sati predstaviti će se tri praktikuma Media Hackathon GenerationMultimedijske akademije. Za osnovnoškolce je organiziran Game Lab – radionice izrade računalnih igara. Mladi od 16 do 30 godina sudjelovat će u programu Media Laba, na radionicama e-novinarstva, videa i web dizajna. U Project Labu će predstavnici partnerskih organizacija sukreirati projektne prijedloge za prijavu na natječaje Europskog socijalnog fonda. U utorak 24. svibnja od 11,00 sati će biti dan otvorenih vrata, kad će građani i mediji moći dobiti sve informacije o planovima razvoja Multimedijske akademije.
Edukacija kao borba protiv nezaposlenosti mladih
Media Hackathon GenerationMultimedijska Akademija rezultat je partnerstva CeKaTe-a i Telecentra, a pokrenuta je s ciljem edukacija mladih i povećanja mogućnosti zapošljavanja kroz razvijanje medijske i informacijske pismenosti, digitalnih kompetencija i kulturnog poduzetništva. Prve radionice će se organizirati tijekom svibnja i lipnja u sklopu Erasmus+ projekta Generation 0101, u kojem sudjeluje sedam partnera iz Hrvatske, Litve, Latvije, Italije, Turske i Cipra.
Prijave za sudjelovanje primaju se na e-mail: [email protected] Više informacija o programu Hackathona pronađite na službenim stranicama CeKaTe-a, udruge Telecentar te na Facebooku.

Foto: Press