fbpx

Operni pjevač Papageno pokazao kako se snalazi u kuhinji

Dok sam bio pred žirijem stajao sam s tremom kao pred najteži ispit na fakultetu, rekao je Papageno

MasterChef pregaču preuzeo je u četvrtoj emisiji i ekonomist i operni pjevač Neven Paleček Papageno (53) iz Zagreba. Papageno je osoba mnogih interesa, pa tako osim ekonomije i pjevanja, voli i kuhanje, ali i upravljati jedrenjakom.

Papageno

Za žiri je Papageno pripremio gregadu od kovača. Pred Stjepana Vukadina, Melkiora Bašića i Damira Tomljanovića došao je odjeven poput seviljskog brijača, a njegovu neobičnu odjevnu kombinaciju primijetio je i žiri pred kojim je osim kulinarskog, pokazao i svoj glazbeni talent te je podsjetio na hit iz ’90-ih u kojem je pokazao svu raskoš svoga glasa.

Papageno

– Dok sam bio pred žirijem stajao sam s tremom kao pred najteži ispit na fakultetu – rekao je Papageno.

Nakon što su kušali jelo, žiri je dao različite odgovore.

– Ne sviđa mi se taj file za koji si se odlučio. Ne sviđa mi se ta slatkoća. Sve je slatko. Moj odgovor je ne – rekao je Melkior.

– Ja sam iz Dalmacije i to se ondje tako ne radi. Ne mogu zamisliti da radite gregadu bez kostiju. Prevladao je batat, ljutika, slatkoća. Nije mi jasno zašto niste našli drugu ribu. Jelo nije bilo savršeno, ali cijenim naum i namjeru. Od mene imate da – rekao je Stjepan te dodao da ribi u ovakvom jelu treba dati više na važnosti.

Damir se dvoumio, pa je rekao Nevenu:

– Lomim se oko odluke. Sami morate odučiti želite li ovu pregaču. Pred vama je veliki izazov, U godinama smo u kojima ne možemo kalkulirati kao mlađi. Ako želite dođite po nju – rekao mu je Damir.
Papageno je pregaču prihvatio i komentirao:

– U sljedećem krugu neću im dopustiti ni jednu primjedbu. Sve ću staviti pod kontrolu.

Foto: Press – Croatia Records