Nova dimenzija terapije za stare, nemoćne i bolesne građane
By redakcija On 6 kol., 2019 At 12:47 PM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

Najmodernija multisenzorna soba za terapije uskoro u Hrvatskoj

soba za terapije– Hrvatska dobiva dosad najmoderniju Snoezelen sobu na našim prostorima. Bolje djelovanje imunološkog sustava, manje depresije i tjeskobe te više opuštanja vodeće su prednosti ovog inovativnog koncepta terapije. Starim, nemoćnim i bolesnim građanima, ovim pothvatom u našoj zemlji sada je dostupna jedna potpuna nova dimenzija skrbi te uvelike ugodniji život – poručuju iz marketinga.
soba za terapijeSnoezelen je složenica dviju nizozemskih riječi – snuffelen (udobno se smjestiti) i doezelen (drijemati), a upravo to najbolje opisuje što ovakve sobe pružaju korisnicima. Posebno su dizajnirane kako bi se stimulirala različita osjetila, a korisnik sam odlučuje kako će i na koji način koristiti sobu. Fokus terapije usmjeren je isključivo na korisnika sobe i njegovo zadovoljstvo, a zbog stimulativnog učinka koristi ju se i kao terapija za demenciju te druge neurološke i razvojne poremećaje.
– Snoezelen sobu u Domu za starije Perić moći, će uz štićenike, koristiti i ostali građani. Terapijski učinak sobe naročito će korisiti i osobama koje pate od demencije ili Alzheimerove bolesti. Materijal i okolina aktivirat će, potaknuti i probuditi interes, a prigušena svjetla, akvariji i mirna glazba stvarat će opuštajuću atmosferu. S korisnicima rade pratitelji koji će omogućiti iskorištavanje snoezelen sobe na najbolji mogući način. Individualan rehabilitacijski pristup te stručan medicinski tim od 20-ak djelatnika osigurat će svim korisnicima doma opušten, siguran i miran smještaj. Posebni nutricionistički jelovnici mijenjat će se na tjednoj bazi, a osoblje obučeno za pružanje psihosocijalne pomoći jamči zbrinutog korisnika te zadovoljne članove njegove obitelji – zaključuju iz marketinga.

Foto: Press

comment closed