fbpx

Ne propustite: Puna kuća priča u Poneštrici

Rijeka…

Teatar Puna kuća u suradnji s galerijom Poneštrica

Puna kućaUključivanje publike u umjetničke procese rada na stvaranju krajnjeg izvedbenog djela, interdisciplinarni dijalog dramske i likovne umjetnosti, izmještanje kazališnog u galerijski prostor s ciljem približavanja likovne umjetnosti kroz dramsko stvaralaštvo samo su neki od ciljeva projekta PUNA KUĆA PRIČA U PONEŠTRICI kojeg su osmislili u suradnji Teatar Puna kuća iz Zagreba i Galerija Poneštrica iz Rijeke, a koji predstavlja dio programa PUNA KUĆA PRIČA koji Teatar Puna kuća provodi od 2015. godine.
Upoznavanjem djece mlade dobi od 4 do 10 godina s kulturnom baštinom Riječkog kraja kroz upoznavanje umjetnika koji stvaraju na području Rijeke i okolice, kao i predstavljanje galerijskog prostora kao mjesta dijaloga publike i umjetnika jedan je od načina kako djeci od najranije dobi predstaviti kulturni javni prostor kao mjesto kreativnog izražavanja uvijek dobrodošlog za njihove ideje i razmišljanja.
U ovom radioničko izvedbenom programu Riječka krpica postaje simbol prava glasa djece u izražavanju svojih potreba koje žele zadovoljiti u novonastalim uvjetima uzrokovanim pandemijom. Izrečene potrebe i prava koja djeca traže za sebe bit će zapisani na krpice koje će biti izložene u vanjskom prostoru ispred galerije i na online galerijama stranica Poneštrice i Teatra Puna kuća.
Nakon 6 kreativnih radionica u periodu od 23.07 do 25.07. 2020. namijenjenih djeci dobi 4 – 10 godina tijekom kojih će i upoznati neke od umjetnika koji izlažu u Galeriji, u kolovozu će Teatar Puna kuća tijekom 5 dana izvoditi predstavu koja će se u procesu nastajanja oslanjati na materijal nastao na radionicama i na taj način publika će biti uključena u umjetnički proces stvaranja izvedbenog djela.
Predstava će tijekom kazališne sezone 2020/21. biti izvođena u kulturnim i obrazovnim ustanovama kako Primorsko – goranske županije tako i u ostalim dijelovima Hrvatske, a bit će prilagođena i mogućnosti izvođenja online ako okolnosti nastale uputama sigurnosnih mjera to budu zahtijevale.
Voditeljica radionica i autorica predstave je akademska glumica i umjetnička voditeljica Teatra Puna kuća Svetlana Patafta, a organizatorice programa koji se odvija u Galeriji Poneštrica su njene voditeljice i vlasnice Željka Barbarić i Suzana Peša Vučković.
Projekt je podržan od strane Turističke zajednice Rijeke.
Radionički program od 23.07. do 25.07. 2020. odvija se na otvorenom, na dijelu Trga 128. brigade HV – ispred Galerije po sljedećem rasporedu:
• 9:30 – 10:30 Radionica za najmlađe (dob 4 – 6) u pratnji jedne, ili dvije odrasle osobe
• 11:00 – 12:00 Radionica za velike (dob 7 – 10 )
U subotu, 25. srpnja u 20:30 na rasporedu je izvedbena prezentacija za publiku „Priče ispod jastuka“.
Broj mjesta je ograničen i možete ih rezervirati na [email protected]

Foto: Press