Recept za torta sa šumskim voćem i mascarponeom..svima je ta torta fina, pa evo Vam recept pa si pravite .. tako da ne moram više pisati svakome pojedinačno.
sastojci:
500 g mascarpone sira
400 g šumskog voća
500 ml tučenog slatkog vrhnja za šlag
200 ml milerama
250 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
10 g otopljene želatine
1 crveni preljev za torte
1 Prašak za pecivo (pzp)
4 jaja
4 žice brašna
15 dkg šećera
200 ml tučenog vrhnja za ukrašavanje
priprema :
ispeći biskvit od 4 jaja (nadam se da to znate )
1. u jednu posudu umiješati mascarpone sir sa mileramom , šećerom u prahu i vanilin šećerom,
2. u posebnu zdjelu istresti tetrapak tučenog vrhnja (ne mixati) i otopiti želatinu koju ćeš umiješati u tučeno vrhnje,
3. sve skupa istresti u prethodnu smjesu sa macarponeom i izmiješati ručno PONAVLJAM ne mixerom.
4. izvaditi dno od kalupa za tortu i staviti pečeni žuti biskvit
5. u kalup sa biskvitom istresti smjesu
6. smjesu ostaviti da se stisne u hladnjahu cca 30 min
7. zatim poredati iscijeđeno šumsko voće po cijeloj torti (na vrhu)
8. skuhati od soka iscijeđenog 250 mil crvenog preljeva za torte
9. ostaviti najmanje 1 dana u hladnjaku da se stisne
10 nakon toga ju izvadite iz kalupa i ukrasite sa šlagom
Priprema i foto: Željka Vrebac