fbpx

Putopisni serijal ‘Vjetar u kosi’ – Aleksandar Stanković!

Nova sezona…

U drugoj sezoni Aleksandar Stanković motorom putuje od Učke pa sve do Korčule

Aleksandar Stanković– S ekipom HRT-a prošao sam oko 3500 km. od Učke do Korčule usput posjećujući Klenovicu, Senj, Tulove grede, Manastir Krka, Split, Zadar, Dugi otok, Šoltu, Ugljan, Biokovo, Imotski, Ston, Pelješac i Korčulu. Kao i u prošloj sezoni i u ovoj je naglasak bio na zanimljivim ljudima koje smo usput sretali – rekao je autor serijala ‘Vjetar u kosi’ novinar i urednik Aleksandar Stanković.
Na ekrane Hrvatske radiotelevizije 22. listopada 2015. godine stiže nova sezona putopisnog serijala ‘Vjetar u kosi‘. U drugoj sezoni Aleksandar Stanković motorom putuje od Učke pa sve do otoka Korčule. Na putu dugom tri i pol tisuće kilometara s Aleksandarom doživjet ćete spuštanje u špilju, vožnju po trkaćoj pisti, ronjenje, uspon na Biokovo te se susresti s najrazličitijim ljudima, od 80-godišnje bake koja je u ratu zarobila neprijateljskog pilota, do čovjeka koji jedini u Hrvatskoj na 600 metara nadmorske visine uspješno uzgaja masline.
Aleksandar Stanković– Od 80 godišnje bake koja je u Domovinskom ratu zarobila neprijateljskog pilota do čovjeka koji u zaleđu Imotskog na 600 metara nadmorske visine uzgaja masline. U serijalu sam se spuštao u pećinu, vozio sportske motore na Grobniku, u Bibinju ronio s profesionalnim roniocima, stao u boks ring jednom opasnom boksaču, posjetio ribara kojem je još za života podignut spomenik te putem upoznao brojne zanimljive motoriste. Serijal je sniman 22 dana, a bit će prikazano 4 epizode od po 52 minute – kaže Aleksandar.
U prvoj epizodi Aleksandar Stanković spušta se u pećinu u blizini Karlovca, razgovara s bakom koja je u ratu zarobila neprijateljskog pilota te iskušava svoje motorističke sposobnosti na motodromu Grobnik. Osim toga Aleksandar se družio i s umjetnikom koji na vrhu Učke stvara impresivna djela, te je posjetio jednog od najstarijih hrvatskih motorista koji i dan danas u svojoj 87. godini bez problema vozi sportske motocikle.
I ove sezone Aleksandar Stanković krstari s motorom donoseći nam zanimljive priče o ljudima, događajima i zanimljivostima sa samog puta, a u četvrtak, 22. listopada u 20.45 sati budite uz Prvi Program Hrvatske radiotelevizije i pogledajte drugu sezonu putopisnog serijala Vjetar u kosi.

Foto: Press