fbpx

Advent u Klovićevim dvorima – topla blagdanska priča

Zagreb…

Piše: Branka Vučetić Atletić

Advent u Klovićevim dvorimaI ove godine Zagreb će se boriti za prestižnu poziciju najljepšeg europskog grada za trajanje Adventa. Ovo prestižno mjesto nije jednostavno osvojiti, a jednako tako nije jednostavno održati se na ljestvici najboljih i najljepših gradova. Moramo biti ponosni da Zagreb tako sigurno osvaja srca svih koji dođu i osjećaju njegovu privlačnost.
Iako samim Zagrepčanima nije ugodna gužva u samom središtu grada i mnogi smatraju da je cijeli centar postao veliki zabavni park, svjesni su i činjenice kako je turizam ipak važan dio našeg gospodarstva i kako su prihodi u vrijeme Adventa značajni za ovaj grad.
Pod nazivom Advent u Klovićevim dvorima organizatori su i za ove blagdane željeli svim posjetiteljima Gornjeg grada pružiti priliku da dožive i jedinstveni Advent u metropoli.
Galerija Klovićevi dvori odlučila je tijekom Adventa, petkom i subotom raditi produženo, čak do 22 sata, a u tom će razdoblju od 19 do 22 sata vrijediti promotivna cijena ulaznice za izložbu od 10 kuna.
Advent u Klovićevim dvorima– Zadnje dvije godine Galerija Klovićevi dvori, pozicionirana na jednoj o najljepših lokacija Gornjeg grada sudjeluje u Adventu grada Zagreba. I ove smo godine uz koncertnu i gastronomsku ponudu na platou Gradec osiguran je zanimljiv izložbeni program. Retrospektivna izložba Vaska Lipovca, osebujnog umjetnika hrvatskog i europskog modernizma druge polovine 20. stoljeća i moći će se pogledati i tijekom Adventa u Klovićevim dvorima. Za vrijeme Adventa, od 14. prosinca 2017. do 28. siječnja 2018., posjetitelji će moći razgledati i izložbu našeg poznatog ilustratora i animatora, Zdenka Bašića, dobitnika nagrade 6. bijenala ilustracije. Zdenkove priče i ilustracije zasnovane u knjigama i ekranizacijama zaživjet će i u prostorima Advent u Klovićevim dvorimaGalerije Klovićevi dvori kroz bajkovitu scenografiju koja će zasigurno oduševiti naše najmlađe posjetitelje – najavio je ravnatelj Galerije Klovićevi dvori Antonio Picukarić.
– Uz ovu jedinstvenu lokaciju, koju ćemo ukrasiti s više od 60 000 lampica i brojnim drugim dekoracijama, nama je najvažnije da se naši posjetitelji osjećaju ugodno i da se dobro zabave. Zato i ove sezone imamo najjače koncerte poznatih glazbenih imena, a u 30 dana nastupit će 25 bendova – rekla je Sanela Seferagić, direktorica RED agencije, organizatora Adventa u Klovićevim dvorima.
Advent u Klovićevim dvorimaZasigurno će i ove godine jedna od najpoznatijih atrakcija koja je i prošle godine obišla svijet kao ‘Najljepša adventska fotografija‘, pogled na Zagrebačku katedralu, oduševiti posjetitelje posebno izrađenim okvirom iz kojeg pada umjetni snijeg, a cijeli plato Gradec bit će ukrašen s više od 60 000 lampica. Odbrojavanje do svečanog paljenja lampica i početka najljepšeg Adventa u Europi je počelo, a Advent u Klovićevim dvorima sprema još jednu toplu blagdansku priču.

Piše: Branka Vučetić Atletić
Foto: Press