Ante Čačić: Odluka nije bila lagana – popis za EP u Francuskoj!
Piše: redakcija On 1 lip., 2016 At 09:33 AM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

EP Francuska….

Ante Čačić– Odluka zaista nije bila lagana, jer su svi koji su bili ovdje to i zaslužili igranjem za klubove i zavidnom formom, a zajedničke su nam pripreme bile veliko zadovoljstvo. Stariji su mi igrači rekli da se ne sjećaju kad je bila ovakva koncentracija kvalitete na treninzima – rekao je izbornik Ante Čačić.
Jučer je hrvatski izbornik Ante Čačić na konferenciji za medije objavio koja će 23 igrača braniti hrvatske boje na europskoj smotri u Francuskoj. Vatreni će na put Francuske krenuti za tjedan dana, u utorak 7. lipnja 2016. godine.
– Porazgovarao sam s igračima i objasnio im odluku, odnosno koji su me kriteriji vodili. Ne bih želio da misle da neka siva ruka odlučuje o njima, a kao izbornik moram voditi računa o mnogočemu, Vatrenikao i o tome tko će – s obzirom na visoko kvalitetne igrače koji će iznijeti najveći teret – morati ostati na klupi – rekao je izbornik.
Na širem popisu za pripreme bilo je 27 igrača, a otpali su vratar Dominik Livaković te branič Duje Ćaleta Car i vezni igrači Domagoj Antolić i Alen Halilović. Oni će napustiti pripreme, ali ostati u pričuvi za slučaj nečije ozljede.
– Morao sam gledati gdje je najmanja šteta, a najveća korist da netko bude s nama 10, 15 ili više dana, a da ne igra. Marko Rog i Ante Ćorić prepoznati su kao igrači koji dolaze, u mladoj su reprezentaciji skrenuli pozornost na sebe i ovo im je nagrada. Rog može pratiti ritam europskih utakmica i iskoristiv je na više pozicija – zaključio je Čačić.
VatreniPopis Vatrenih za EP u Francuskoj:
Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)
Braniči: Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Ivan Strinić (Napoli)
Vezni igrači: Mateo Kovačić (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Dinamo Zagreb), Ante Ćorić (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Inter)
Napadači: Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Duje Čop (Malaga), Andrej Kramarić (Hoffenheim)

Foto: HNS društvena mreža

comment closed