Avicii: Istinite priče o švedskom glazbeniku Timu Berglingu
By redakcija On 24 svi., 2019 At 12:45 PM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

HRT prikazuje dokumentarni film Avicii: Istinite priče

AviciiHrvatska radiotelevizija (HRT) u nedjelju, 26. svibnja 2019. godine na svom će Prvom programu (HRT-HTV1) u noćnom terminu prikazati dokumentarni film Avicii: Istinite priče o švedskom glazbeniku Timu Berglingu, poznatijem kao Avicii te o naličju slave.
Godine 2008. zaljubljenik u glazbu Tim Bergling bio je samo talentiran anonimac. A do 28. kolovoza 2016., kada je održao Aviciiposljednji koncert u karijeri, nanizao je 813 koncerata širom svijeta.
U ovom osobnom i iskrenom dokumentarcu Tim Bergling govori o svojem životnom putu: o tome kako je od stvaranja glazbe u improviziranom studiju u svojoj sobi došao do nastupanja u najvećim svjetskim arenama pod umjetničkim imenom Avicii.
Radnja dokumentarca započinje u ožujku 2016., kada je Avicii objavio da više neće održavati koncerte. Imao je 26 godina i bio Aviciina vrhuncu karijere. Za njega to je zaista bilo pitanje života i smrti.
Tijekom tri godine, počevši od 2013., redatelj Levan Tsikurishvili imao je pristup Timovu privatnom životu. Pratio ga je na nastupima, iza kulisa, kod kuće, s prijateljima, na putovanjima te čak i u bolnici.
Film Avicii daje osoban portret rađanja zvijezde koji pokazuje naličje i izazove svjetske slave i uspjeha, od fizičke boli do psihičke iscrpljenosti. Tim Bergling preminuo je 20. travnja 2018. u dobi od samo 28 godina.
Film Avicii: Istinite priče je odabrala Mira Vočinkić.

Foto: Press

comment closed