fbpx

Plesni događaj Bečki bal ponovno dolazi u Zagreb

Zagreb…

Prestižni glazbeno – plesni događaj Bečki bal u u Kristalnoj dvorani hotela Westin

Bečki bal– Jako smo uzbuđeni pred subotnji nastup. Iako su iza nas mnoga natjecanja, Bečki bal stvar je prestiža i veseli nas da ćemo pred domaćom publikom prikazati naš trud i vještine. Proučavali smo prijašnje bečke balove te vjerujem da ćemo razveseliti sve prisutne koreografijama koje pripremamo zajedno s još dva hrvatska para! – izjavili su Paola i Vedran.
Prestižni glazbeno – plesni događaj Bečki bal ponovno dolazi u Zagreb. Nakon iznimnog prošlogodišnjeg uspjeha, ove ćemo subote ponovno u Hrvatskoj vidjeti bečku eleganciju, slavlje života u humanitarnoj misiji Lionsa za pomoć obiteljima čiji su domovi stradali u klizištima u Hrvatskoj Kostajnici. Nekoliko Hrvata u posebnoj je misiji na balu. Plesački prvaci intenzivno posljednjih dana uvježbavaju zahtjevnu koreografiju koju će s još dva hrvatska plesna para prikazati u hotelu Westin.
Paola Hude i Vedran SragaPaola Hude i Vedran Sraga iz Plesnog centra Zagreb by Nicolas plesanjem se bave od dječje dobi. Vice su državni prvaci u paru, a pojedinačno i s drugim partnerima osvojili su brojne prestižne nagrade. Sada već pravi profesionalci s više od 10 godina profesionalnog staža u plesu, posljednjih dana zajedno s kolegama vježbaju bečki valcer. Elegancija pokreta i izražaja u punom će sjaju doći do izražaja na Bečkom balu na kojem će nastupiti prvi put. Pripreme su zahtjevne i traju čak i do pet sati dnevno. Pazi se na svaki detalj, a posebna se pažnja posvećuje svečanoj odjeći u kojoj će zablistati pred publikom u kristalnoj dvorani hotela Westin.
Drugi po redu, Bečki bal u subotu, 5. svibnja u 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin predstavit će spoj klasične glazbe i plesa, profinjenog sadržaja i tradicionalnih bečkih gastro delicija. Lions Klub Zrinjevac ovaj humanitarni bal organizira s ciljem obilježavanja 100 godina djelovanja najveće svjetske humanitarne udruge Lions Clubs International i 27 godina humanitarnog djelovanja Lionsa u Hrvatskoj. Ovogodišnju balsku čaroliju vodit će Alex Tesin i Neno Pavinčić. Nastupit će umjetnici plesnog centra Wiener Tanzkomitee i Plesnog centra by Nicolas, a uz pratnju austrijske klasične glazbe u izvedbi Bečkog orkestra Original Wiener Straus Cappelle. Kao posebna gošća bala, najljepše izvedbe iz hrvatskog i austrijskog operetnog repertoara predstavit će hrvatska sopranistica Antonella Malis.
Paola Hude i Vedran SragaZa potpuni ugođaj Bečkog bala u Zagrebu plesnim podijem zaplesat će i plesači Plesnog centra Zagreb by Nicolas. Drugi Bečki bal u Zagrebu upotpunit će vrhunska karta probranih vina, meni sastavljen od tradicionalnih delicija te prepoznatljiva Sacher torta koja će biti svečano rezana prije nego što sat otkuca ponoć ove jedinstvene večeri. Tradicionalnu svečanost i doživljaj prave balske čarolije upotpunit će prepoznatljivi dress code posjetitelja bala koji nalaže svečane večernje toalete za dame i tamna odijela za gospodu.
Međunarodna udruga Lions najveća je humanitarna organizacija u svijetu, osnovana na inicijativu biznismena Melvina Jonesa, a ove godine nastavlja obilježavanje 100 godina djelovanja. Lions klubovi diljem svijeta se zalažu za dobrobit brojnih skupina, a njihovi projekti prvenstveno uključuju pomoć slabovidnim osobama, mladima, pomaganje prilikom velikih prirodnih katastrofa, podizanje svijesti o opasnosti korištenja droga ali i mnogim drugim problemima današnjice. Prvi hrvatski Lions klub osnovan je 1990. godine, a svojim humanitarnim akcijama u proteklih 28 godina prikupili su više od 20 milijuna kuna koje su utrošene za najpotrebitije humanitarne svrhe u Hrvatskoj. Dio prihoda od prodanih ulaznica ovogodišnjeg bečkog bala u Zagrebu, koji se odvija pod sloganom “LC Zrinjevac za tople domove Hrvatske Kostajnice” namijenjen je opremanju obiteljskih kuća nastradalih u klizištu za vrijeme poplave.

Foto: Press – Ivan Brezovac