fbpx

Nova sezona: Dobar, bolji, najbolji… britanski slastičar

Dokumentarna serija Dobar, bolji, najbolji… britanski slastičar od nedjelje na HTV2

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 31. listopada 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 14.35 sati počinje s prikazivanjem nove sezone dokumentarne serije Dobar, bolji, najbolji… britanski slastičar.

slastičar

Višestruko nagrađivana serija vraća se na male ekrane. Noelu Fieldingu u voditeljskoj ulozi pridružuje se Matt Lucas, nakon što je Sandi Toksvig napustila emisiju.

slastičar

Riječ je o vrhunskom slastičarskom natjecanju u kojem se skupina entuzijastičnih amatera natječe za titulu najboljeg britanskog slastičara. U svakoj epizodi žiri, koji čine Paul Hollywood i Prue Leith, osmišljava nove izazove kojima testira različite vještine natjecatelja, a koji postaju sve teži kako natjecanje odmiče.

Autorski izazov, test znanja i vještina te završni izazov natjerat će natjecatelje da pokažu sve što znaju i umiju. Svaki tjedan netko od njih bit će proglašen slastičarskom zvijezdom, a netko drugi morat će napustiti šator.

U novoj sezoni autori serije Dobar, bolji, najbolji… britanski slastičar morali su uvesti neke promjene. Ove su godine, zbog iznimnih okolnosti, natjecatelji proveli zajedno punih sedam tjedana. Poznati šator ostao je isti, no tu je 30 potpuno novih izazova koje su osmislili Paul Hollywood i Prue Leith.

Serija počinje tjednom biskvita. U prvom, autorskom izazovu natjecatelji imaju priliku dati svoj pečat klasičnom Battenburgu. Zatim ih pod kuhinjskom krpom čekaju sastojci za prvi test znanja i vještina: moraju napraviti voćni kolač, jedan od Paulu omiljenih.

Na kraju, u završnom izazovu natjecatelji imaju priliku izraziti svoju kreativnost i odati počast svojim idolima. To je prilika za žiri da vidi što motivira ovogodišnje natjecatelje te imaju li potrebne vještine da to pretoče u slastice.

Dvanaest natjecatelja u šatoru. Tri izazova. Samo će jedan biti okrunjen titulom slastičarske zvijezde, a jedan će, nažalost, otići kući.

Foto: Press