fbpx

Poveznica Massima i HNK Ivana pl. Zajca!

Mjuzikl…

U ansamblu se svi jako radujemo što će nam se Massimo pridružiti na pozornici, rekla je ravnateljica Talijanske drame za portal Scena.hr

Massimo, HNK Ivana pl. ZajcaU mjuziklu ‘Dipinto di blu / Obojeno plavim‘ ansambla Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca poseban gost je legendarni glazbenik Massimo Savić. Ravnateljica Talijanske drame Leonora Surian kaže kako je Massimo bio logičan izbor jer je dio ranog djetinjstva proveo u Istri, a postoji i poveznica s Italijom. Naime, od treće do šeste godine Massimo je živio u Aversi kraj Napulja, kod djeda Giovannija i bake Anne. Također, njegova biografija otkriva i kako je Massimonajviše vremena provodio u društvu najmlađe tete Eleonore, koju od milja svi zovu Elly. Elly, koja je imala lijep glas i jako izražen talent za likovnost podučava Massima talijanskim narodnim pjesmama te on već od svoje četvrte godine ne samo što pjeva, nego i bez problema hvata drugi glas dok Elly pjeva i tu se već jasno vidi da je glazba nešto što će biti važno u njegovom životu.
– U ansamblu se svi jako radujemo što će nam se Massimo pridružiti na pozornici. Za Massima je u mjuziklu pisana jedna scena – rekla je ravnateljica Talijanske drame za portal Scena.hr. Glazbena komedija je rađena po tekstu Carla Tolazzija te u režiji, koreografiji i dramaturgiji Mojce Horvat, a bit će premijerno izvedena u subotu, 20. veljače 2016. u HNK Ivana pl. Zajca. Glumcima Talijanske drame, osim Massima, u izvedbi će se pridružiti članovi svih ostalih kazališnih ansambala, Opere, Baleta i Hrvatske drame.

Foto: Press arhiva