fbpx

Massimo Savić gost glazbene komedija Obojeno plavim!

Rijeka…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Massimo Savić gostGlazbena komedija ‘Dipinto di blu – Obojeno plavim‘ ansambla Talijanske drame HNK Ivane pl. Zajca, po tekstu Carla Tolazzija te u režiji, koreografiji i dramaturgiji Mojce Horvat, bit će premijerno izvedena u subotu, 20. veljače 2016. godine u HNK Ivana pl. Zajca. Glumcima Talijanske drame u izvedbi će se pridružiti članovi svih ostalih kazališnih ansambala, Opere, Baleta i Hrvatske drame te Massimo Savić kao posebni gost.
Inspiriran najpoznatijim talijanskim festivalom zabavne glazbe, ovaj tekst s puno fine ironije prikazuje ‘kazalište’ koje se događa iza festivalskih kulisa. Poludjeli pjevači, novca gladni menadžeri, tehničari i čistačica koji se bave problemima krize i zapošljavanja… Blještava odjeća i šljokice samo su maska za puno stvari koje publika inače ne vidi. Ova glazbena komedija koja uključuje živu glazbu u izvedbi benda Zvjezdana Ružića, puno koreografije, najpoznatije talijanske pjesme i žustre dijaloge, obećava vrhunsku zabavu.
Obojeno plavimMeđutim, kako je kazala Mojca Horvat koja peti put surađuje s riječkim HNK, iako glazbena komedija odnosno mjuzikl spada u tzv. lagani žanr, istodobno je najteži za realizaciju. Riječ je o velikom projektu u kojem sudjeluje tridesetak izvođača, projektu koji govori o zakulisnom životu showbusinessa, ali i aktualnoj društvenoj priči o radničkim pravima, sindikatu i štrajku. Popularne pjesme s festivala talijanske canzone izabrala je redateljica koja je naglasila da se u Italiji još uvijek više pažnje ipak poklanja pjesmama negoli raznim scenskim efektima.
Obojeno plavimU predstavi sudjeluju Bruno Nacinovich, Mirko Soldano, Rosanna Bunola, Giuseppe Nicodemo, Elvia Nacinovich, Vivien Galletta, Sergei Kiselev, Anton Plešić, Lucio Slama, Ivna Bruck, Sabina Salamon te članovi baleta i zbora HNK Ivana pl. Zajca.
Scenografkinja je Ljerka Hribar, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, glazbene aranžmane potpisuje Zvjezdan Ružić, a oblikovanje svjetla Dalibor Fugošić.

Foto: Press