fbpx

HNK Ivana pl. Zajca: Predstave posvećene Andreji Blagojević

Rijeka…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Andreja BlagojevićPosljednje ovosezonske izvedbe kultne, mnogostruko nagrađivane predstave ‘Turbo-folk‘ Olivera Frljića, na programu su u utorak i srijedu, 2. i 3. lipnja 2015. godine na pozornici riječkog HNK Ivana pl. Zajca s početkom u 20,00 sati. Obje su izvedbe predstave posvećene Andreji Blagojević, nedavno preminuloj dramskoj prvakinji koja je igrala u predstavi te kao dio glumačkog ansambla, osim na riječkoj sceni, obišla brojne festivale u Hrvatskoj i Europi. Prihod od ulaznica bit će doniran u humanitarne svrhe Klinici za radioterapiju i onkologiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka, čija se v.d. predstojnica Klinike doc.dr.sc. Ingrid Belac Lovasić zahvalila na plemenitoj gesti namjere za donacijom sredstava.
Glumački ansambl svibanjskih izvedbi predstave čine Olivera Baljak, Rosanna Bubola, Alen Liverić, Jelena Lopatić, Jasmin Mekić, Dražen Mikulić, Nika Mišković, Damir Orlić i Tanja Smoje. Uz režiju, Oliver Frljić potpisuje i izbor glazbe te scenografiju zajedno s Borutom Šeparovićem, dramaturgom predstave. Za kostimografiju je zaslužan Modni studio artiđana a za oblikovanje svjetla Boris Blidar.
‘Turbo-folk’ je polučio uspjehe na mnogim inozemnim i domaćim festivalima poput Spring Festivala u Budimpešti, bečkog festivala Wiener Festwochen, festivala ‘Beyond belonging’ u Berlinu, Sterijinog pozorja u Novom Sadu, Festivala mediteranskog kazališta ‘Purgatorije’ u Tivtu, Gavellinih večeri u Zagrebu, Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci, Festivala ‘Zlatni lav’ u Umagu, Marulićevih dana u Splitu, Međunarodnog festivala Slovenskog mladinskog gledališča u Ljubljani i drugih.

Foto: Press