fbpx

Premijera: Dramaturginja Nataša Antulov: Drama ‘Sh.Sh.’!

HNK Ivana pl. Zajca…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Frano Barunčić, Nataša AntulovPremijera glitch drame Sh.Sh. mlade autorice i dramaturginje Nataše Antulov u njenoj režiji održat će se u ponedjeljak 4. svibnja 2015. s početkom u 19:00 sati u tonskoj dvorani HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.
Tekst je, kako je kazala Nataša Antulov, nastao prije pet godina kada je billa na 2. godini Akademije. Tema drame, ratno nasilje, osjetljiva je, a cilj je bio izbjeći fatalistički pristup temi koja sama po sebi jest fatalistička. Stoga je motiv drame mali ‘popravak’ priča koje su nepopravljive i pokušaj da se, na taj način, mračna tema izmakne iz nemoći i ipak dobije perspektivu.
Andreja Blagojević, Nataša AntulovU glavnoj ulozi pojavljuje se Andreja Blagojević, glumica iznimnog glasa i glumačke osobnosti te mladi Frano Barunčić student druge godine preddiplomskog sveučilišnog studija ‘Gluma i mediji’ u Rijeci čime je, istaknuo je Marin Blažević,  nastavljena suradnja s riječkim sveučilištem. Nataša Antulov napominje kako dramu čini potpunom upravo ova glumačka postava, Andreja sa svojom izvedbenom senzibilnošću te Frano koji je u samu dramu uveo određenu dozu ranjivosti.
Andreja Blagojević ističe kako je jako hrabro od Uprave što je odlučila prikazati ovo djelo te da ovu dramu ne odlikuju velike riječi i glasni tonovi već je svedena na minimalizam kako u riječima tako i u pokretu, a time se dobilo na iskrenosti i autentičnosti.
Mladome Franu Barunčiću cijeli projekt je bio veliki izazov i posebna čast glumiti uz Andreju Blagojević koja je ujedno i njegova profesorica. Navodi kako je predstava teška za gledanje te da su kroz tišinu uspjeli dobiti smisao predstave bez naglih pokreta i skokova.
Drama će se izvoditi u intimnom prostoru tonske dvorane riječkoj kazališta koji može primiti 50-tak ljudi, te se time publici otvara i dosad nepoznati i neistraženi prostor kazališta.
Dizajn zvuka potpisuju Marko-Luka Zubčić i Danijel Žuvela, a dizajn svjetla Boris Blidar.

Foto: Press