fbpx

Ana Rucner: Svi smo jednaki i želimo bolje sutra

Ekskluzivno…

Lijepa Ana dio je tima koji predstavlja BiH na Eurosongu

Ana Rucner

Iako je violončelistica nastupala na svjetskim pozornicama, kaže da je Eurosong za nju sasvim novo iskustvo.
– To je nastup koji nosi veliku odgovornost prema zemlji koju predstavljamo i nama samima. Moje iskustvo na svjetskim pozornicama u ovom slučaju mi je vrlo korisno jer je za mene svaka pozornica moj ‘teren’. Osim toga, uglavnom nastupam kao solistica, a ovaj put tu je cijeli tim. Svi smo se jako dobro složili i suradnja je sjajna – otkrila je lijepa Ana Rucner za portal Scena.hr. Violončelistica je dio tima koji predstavlja BiH na ovogodišnjem Eurosongu. Fuad  Backović Deen i Dalal Midhat Talakić u Stockholmu će se natjecati s pjesmom ‘Ljubav je‘. Ana nam je ispričala kako izgleda pozadina priprema za nastup na Eurosongu.

Ana Rucner

Violončelo je oplemenilo pjesmu
Ana Rucner– Nije to samo ona večer koju gledatelji vide na malim ekranima, već mjeseci rada i priprema. S obzirom na to da sam vrlo angažirana i unaprijed bukirana za koncerte, mnogo se obaveza poklopilo s obavezama koje imam prema Eurosongu, pa je bilo potrebno mnogo kompromisa da se sve uskladi. Često čujemo kako privatan život može patiti zbog posla, a u mom slučaju posao pati zbog posla – naglasila je violončelistica. Ana nam je otkrila i kako je došlo do suradnje s predstavnicima BiH.
– Deen i ja poznajemo se već 15 godina. Srela sam njega i Dalal ovog ljeta na Pagu i razgovarali smo o mogućoj suradnji. Kad se pojavila mogućnost suradnje na pjesmi ‘Ljubav je‘, pozvali su me jer se u pjesmu odlično uklapa baš violončelo – rekla je. Ana dodaje da je instrument sjajno prenio ljubav u pjesmi.
– Violončelo je oplemenilo pjesmu i s obzirom da nema jezičnu barijeru izvrsno se uklapa u sve. Osim što je najsličniji ljudskom glasu, violončelo je instrument koji svojim zvukom prenosi strast Ana Rucneri ljubav – ističe violončelistica. Ana kaže da sa svojih brojnih nastupa po cijelom svijetu najviše pamti publiku.
– Uvijek pamtim publiku, zbog koje ili dobro spavam ili ne spavam. Publika je ta koja je najvažnija za izvođača, a mi smo ti koji do nje moramo doprijeti. A najljepše koncerte pamtim iz Kine, Koreje i Japana. Bilo je nastupa na kojima sam dovela publiku do suza jer su osjetili tu iskrenu emociju koju sam im prenosila kroz violončelo – prisjetila se. Violončelistica kroz svoje nastupe u inozemstvu donosi i ljepotu Hrvatske.
– Hrvatska je moja domovina i uvijek ju s ponosom predstavljam u svijetu, a često je stavljam i ispred same sebe – naglasila je. Ana dodaje da jako drži do tradicije, pa kad je gost u nekoj zemlji, u repertoar uključi i njihove skladbe kao izraz poštovanja i zahvalnosti prema toj zemlji. Za kraj ovog razgovora, Ana je poručila:
– Draga Europo, dolazi vam kvartet glazbenika koji će vam svojim iskrenim notama prenijeti ljubav jer to je naš način komunikacije. Svi smo jednaki, svi živimo ljubav i želimo bolje sutra.

Eurosong

Foto: Press – STUDIO LISAC PHOTOGRAPHY