fbpx

Kazališna Fešta na Trsatskoj gradini 2022.

Kazališna Fešta

Poziv čitateljima na kazališnu Feštu na Trsatskoj gradini

Predstava „Fešta“ Teatra EXIT bit će izvedena u nedjelju, 7. kolovoza, u sklopu 17. izdanja Ljeta na Gradini u 21.00 sat. Simpatični glumački dvojac, Josipa Anković i Josip Ledina, dobitnici su nagrade Ivo Fici i Nada Subotić za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca/ice do 28 godina za predstavu na 28. Festivalu glumca u Vinkovcima. Predstavu Fešta glumci su sami napravili te su u njoj htjeli pokazati stečena znanja i svoje glumačko umijeće te pritom zabaviti publiku.

Glumac Josip Ledina poziva sve na predstavu i zaključuje kako „Predstava Fešta ima tu snagu da ljudi u publici zaborave da je ovo kazališni čin, a ne stvarnost“ – Ima li boljeg poziva na Trsatsku gradinu od ovoga (?)

O predstavi Fešta:

Josipa i Josip mladi su, dobrostojeći bračni par, godina je 2025. Na fešti pod maskama, onim istim maskama koje su zbog epidemioloških mjera bile obavezne 2020. na njihovu tadašnjem vjenčanju, sada se slavi njihova peta godišnjica braka.
Gosti te fešte upravo su gledatelji, koji već samim ulaskom u kazalište postaju njihovi prijatelji, rođaci, kumovi, poznanici ili poslovni partneri jer ovu predstavu publika nije došla samo gledati, došla je u njoj sudjelovati.

Prisjećajući se svojih ljubavnih početaka, Josipa i Josip vode nas kroz kratku povijest svojega odnosa, prepunog uspona i padova. Ništa ne žele sakriti, svaku sitnicu svojeg odnosa podijelit će bez imalo rezerve. Pričajući svoju priču upadaju u najrazličitije, ali vrlo prepoznatljive zamke zajedničkog života, no onu najveću zamku postavit će jedno drugome upravo pred nama. Ismijavajući naše ljubavne, bračne i rodne odnose, „Fešta“ rastvara brojne stereotipe kojih često nismo ni svjesni, ali svoju kritičku oštricu usmjerava i na društvo koje jedino priznaje zakon braće i kumova.

Predstava Festa

Svi koji predstavu žele pogledati ove nedjelje:
Svi koji predstavu „Fešta“ žele pogledati ove nedjelje na Trsatskoj gradini ulaznice po cijeni od 70,00 odnosno 90,00 kuna mogu nabaviti online na mojekarte.hr, Dallas Music Shopu, Foto Reviji te u Vintage baru na Trsatskoj gradini.
Glumci, publika i fešta koja se ne zaboravlja na Trsatskoj gradini ove nedjelje.

Foto:  Press – Exit