fbpx

Slušateka Mala scena i proslava Međunarodnog dana kazališta

Mala scena

– Prošla je godina dana od početka našeg projekta Mala scena online. Preko 150 ispričanih priča i više od pola milijuna pregleda dokazalo nam je da našu publiku osobito zanima pričanje i slušanje priča. Mnogobrojne poruke podrške, zahvale, dječji crteži i snimke, ohrabrili su nas na nastavak čitanja priča kojim želimo potaknuti djecu na maštanje, slušanje i čitanje. Htjeli smo za vas stvoriti platformu koja će pojednostavniti slušanje priča, skratiti vam proces traženja priča i materijala, a također se i potpuno fokusirati na auditivno iskustvo čime djeci pružamo mogućnost uživanja u kvalitetnim, zabavnim i poticajnim aktivnostima bez ekrana. Tako je nastala ideja o Slušateci – audiopričaonici u sklopu koje, osim poznatih bajki i priča, svaki tjedan dodajemo i dvije nove, originalne priče poznatih hrvatskih autorica i autora. Ovaj mjesec za Slušateku piše Jelena Pervan, autorica hit-priča o Mrljeku i Prljeku i osnivačica “Kuće od priča”! Također, potaknuti fantastičnim kritikama za našu novu predstavu Sunce djever i Neva Nevičica, tijekom koje naš poznati pijanist i skladatelj Matej Meštrović uživo daje glazbenu podlogu priči, a i sa spoznajom da glazba uvelike utječe da razvoj mašte, kognitivnih sposobnosti i na sâm doživljaj priče, pripremamo i posebnu seriju s pričama Ivane Brlić-Mažuranić! Ove će poznate priče biti ispričane uz originalnu glazbu Mateja Meštrovića što će, vjerujemo, podignuti iskustvo slušanja na višu razinu – poručuje Mala scena.

scena

– Kako smo tek na početku života naše Slušateke, tijekom ožujka planiramo svakodnevno dodavati nove priče s idejom da se baza priča širi svakim tjednom novim, originalnim pričama. Slušateka funkcionira na načelu pretplate, a moguće je odabrati više razina pretplate – svaka razina donosi i posebne pogodnosti kao, recimo, popust na ulaznice za naše predstave!
Za više informacija i pretplatu posjetite web-stranicu Slušateke: www.patreon.com/slusateka Projekt je putem natječaja, “Programi digitalne prilagodbe i kreiranja novih kulturnih i edukativnih sadržaja” sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija RH, na čemu zahvaljujemo – poziva Mala scena.

scena

Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade u Maloj sceni!
Ožujak je mjesec kazališta!
20. ožujka proglašen je Međunarodnim danom kazališta za djecu i mlade.
21. ožujka Međunarodni je dan lutkarstva, a
27. ožujka Svjetski je dan kazališta!
Naše slavlje počinje već 19. ožujka predstavom Sunce djever i Neva Nevičica u izvedbi Buge Marije Šimić u 19 sati. S obzirom na ograničenje mjesta, ostalo je još svega nekoliko ulaznica, ali predstava će se moći gledati i online putem streaminga!
20. ožujka izvodimo predstavu za bebe Priča o kotaču u 10 sati, koja će također biti dostupna za gledanje online uživo.

scena

Zaista vjerujemo da je ove godine još važnije slaviti ovaj dan nego inače, jer kako kaže Yvette Hardy, predsjednica ASSITEJ-a (krovnoga svjetskog udruženja kazališta za djecu i mlade):
“Jer jedno je sigurno, kazalište je potrebnije nego ikada prije. U kazalištu se iznova povezujemo, pravimo mjesta za ozdravljenje i duše, ne samo tijela . Iznova zamišljamo, iznova sređujemo i pružamo otpor. Vraćamo sjećanja i vraćamo članove u našu zajedničku ljudskost. A to omogućuje onaj umjetnik u svima nama.“

Foto: Press Mala scena