fbpx

Tin Srbić nakon operacije: Konačno vidim spravu na kojoj se natječem!

Zagreb…

Još mi je čudno – sve vidjeti, ali lako je naviknuti se na pozitivne stvari, kaže Tin Srbić

Tin Srbić– Doktorica Maja Bohač u samo 10-ak minuta zahvata omogućila mi je da konačno vidim spravu na kojoj se natječem – kroz smijeh je rekao Tin Srbić.
Svjetski gimnastički prvak na preči i najbolji hrvatski sportaš u 2017. godini u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora i Sportskih novosti, Tin Srbić (21), uspješno je odradio lasersku korekciju vida.
– Nosim naočale od svoje 15. godine, od 1. razreda srednje škole, a do danas mi se dioptrija popela do -2,75 na lijevom i -2,25 na desnom oku. Uz to sam imao i astigmatizam. Dugo sam razmišljao o laserskoj korekciji vida, a sada sam to konačno i uspio realizirati. Nikada se nisam usudio trenirati ili natjecati s lećama, jednostavno, bilo me strah što ako mi pri tim velikim silama pod kojima ‘letim’, ispadnu iz očiju. Zato sam cijelo vrijeme trenirao i natjecao se s dioptrijom, ali jasno, bez naočala. Naučio sam sve raditi na osjećaj. U prijevodu, nisam dobro ni vidio spravu na kojoj se natječem. Smiješno, ali tako je bilo. Sve do sada kada ću konačno vidjeti preču! – rekao je Tin Srbić.
Tin ovih dana odrađuje samo lakše treninge, no već od sljedećeg tjedna ponovno će nastaviti s pripremama pod maksimalnim intenzitetom za nadolazeću sezonu u kojoj ga u kolovozu čeka nastup na Europskom prvenstvu u Glasgowu (9-12. kolovoza), obrana svjetskog zlata u Dohi (25. listopada – 3. studenoga) te serija turnira Svjetskog kupa.
– Još mi je čudno – sve vidjeti, ali lako je naviknuti se na pozitivne stvari. Naočale ću si ostaviti samo za uspomenu, a sada jedva čekam prvi pravi trening s „novim očima“. Zezaju me prijatelji kakve ću rezultate sada imati kada ću konačno vidjeti preču. Više od zlata ne mogu, ali nadam se da će sada biti više zlatnih medalja – poručio je Tin Srbić.

Foto: Press