fbpx

Predstavnica BiH na Eurosongu Dalal Midhat Talakić za Scenu

Ekskluzivno…

Dalal je surađivala s Tonyjem Cetinskim i J. Houdekom, imala je čast nastupiti na dočeku pape Franje u Sarajevu, a za portal Scena.hr otkriva poruku pjesme s kojom će se BiH predstaviti na Eurosongu

Dalal Midhat TalakićPredstavnici BiH na ovogodišnjem Eurosongu su Dalal Midhat Talakić i Fuad Backović Deen, uz pratnju naše proslavljene violončelistice Ane Rucner i reperske stihove Jasmina Fazlića Jale. Boje BiH –a u Stockholmu branit će pjesmom ‘Ljubav je’ koju je napisao Almir Ajanović. Lijepa pjevačica Dalal Midhat Talakić ekskluzivno za portal Scena.hr otkrila je prve dojmove.
– U Stockholmu ćemo imati prvu prezentaciju Dalal Midhat Talakićpjesme izvan granica BiH, zatim slijede druge države, snimanje spota, snimanje engleske verzije pjesme i pripreme za nastup u Švedskoj.  Osjećamo se ponosno i sretno. Trenutno smo prvi po broju pregleda na Eurovision.tv službenom YouTube kanalu nakon samo pet dana od izlaska pjesme – ispričala je Dalal za portal Scena.hr. Dodaje da je jako opuštena uoči priprema za nastup na Eurosongu.
– Ne očekujem ništa, nadam se najboljem – naglasila je glazbenica. Dalal nam je otkrila i poruku pjesme.

Poruka pjesme: Različitosti se trebaju poštovati i jako dobro mogu ići zajedno
– Autor pjesme Almir Ajanović spojio je naizgled nespojivo. Komentari obožavatelja Eurosonga kažu da je ovo presedan, i da dosad nitko nije spojio četiri glazbena žanra i četiri potpuno različite individue, kako privatno tako i profesionalno, a da zvuče kao cjelina. To je bila i bit projekta i poruka svima, različitosti se trebaju poštovati i jako dobro mogu ići zajedno, suprotnosti su se uvijek privlačile – objasnila je Dalal. A kako se dogodio taj fantastičan spoj:
Dalal Midhat Talakić– Deen i ja smo radili na svojim albumima, kad je Almir ponudio pjesmu za moj album, ja sam je odmah zamislila u duetu s mojim najboljim prijateljem. Deen je pozvao Anu Rucner jer smo u njoj zamislili gudače, a Almir Ajanović je pozvao Jasmina Fazlića Jalu. Sudbina je uplela svoje prste – kazala je pjevačica uz poruku:
– Ljubav je sve što imamo, svako bira svoj grijeh, jedno drugom praštamo. Dalal za našu predstavnicu Ninu Kraljić ima samo riječi hvale.

– Jako mi je drago što ćemo imati priliku družiti se s Ninom Kraljić koju sam upoznala u showu The Voice, s obzirom na to da sam bila Jacquesov gost u polufinalnoj emisiji. Sjajan vokal, i divna osoba – ističe pjevačica.

O Dalal Midhat Talakić…

Dalal je počela pjevati još kao petogodišnja djevojčica u predškolskom zboru glazbene škole.
Dalal Midhat Talakić– Zatim sam nastavila s glazbenim obrazovanjem u Sarajevu i Zagrebu. Moja prva autorska pjesma izvedena je 1995. godine na natjecanju zborova grada Zagreba – dvorana Vatroslav Lisinski. 1999. godine osnovala sam grupu Erato i većinski sam autor dva albuma izdanih pod markicom MP JS RTVBIH CD ‘Backstage’ 2003. godine i ‘Make up’ 2005. godine. Grupa Erato je osvojila više od 50 nagrada – prisjetila se pjevačica. Dalal je surađivala s mnogim autorima, glazbenicima i izvođačima iz BiH i regije,  a najzapaženije suradnje su bile pjesma ‘Sigurni’ – duet s Tonyjem Cetinskim (album Budi uz mene, 2005. godina) i ‘Putujemo snovima’, duet s Jacquesom Houdekom (album ‘Crno i bijelo’, 2008. godine).
– 2009. godine grupa Erato prestaje s radom te od tada nastupam sama. Nakon duže medijske šutnje, na scenu se vraćam s novim singlom čiji sam autor glazbe i teksta, dok aranžman i produkciju potpisuje Mahir Sarihodžić – Long Play Studio. Pjesma ‘Gdje sam ja?’ dobila je i svoju akustičnu verziju koju je aranžirao i producirao Đorđe Jovančić – Basics Studio – ispričala je Dalal. Pjevačica u lipnju 2015. godine izdaje svoj drugi solo single ‘Bombon’ koji je napisala Andrea Qubrick, a produkciju i aranžman potpisuje Đorđe Jovančić.
– Ponosna sam na svoje nastupe sa Sarajevo Jazz Guerillom u Jazz Clubu Monument u Sarajevu, gdje sam sudjelovala i u programu obilježavanja Međunarodnog dana jazza. Jedini sam izvođač iz regije koji je imao čast nastupiti na dočeku pape Franje u Sarajevu, a izvodila sam poznatu duhovnu himnu Amazing Grace – otkrila je lijepa Dalal za portal Scena.hr.

Foto: Press – Vanja Lisac
Video: [vsw id=”mGa2lyR9xno” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]