fbpx

Video: Eurosong pripremi se, dolazi Ana Rucner

Ljubav je…

Ana Rucner i BIH tim predstavili pjesmu za Eurosong 2016

Ana Rucner– Obično nastupam kao solistica pa je ova vrsta suradnje za mene potpuno novo iskustvo, no sjajna smo ekipa, pjesma je vrlo pjevna i nadamo se što boljem plasmanu. Ova je prekrasna ljubavna pjesma dodatno ‘začinjena’ uvjerljivom izvedbom poznatog bosanskog repera Jasmina Fazlića Jale, ujedno i koautora pjesme, a specifičan zvuk violončela dodatno je oplemenio cijelu pjesmu. Na početku mi je bila malo čudna kombinacija repa i ljubavne pjesme, no upravo je zbog tog spoja pjesma drugačija i prepoznatljiva – rekla je Ana Rucner.
Kako zvuči kombinacija dueta Dalal Midhat Talakić & Fuada Backovića Deena, uz pratnju Ane Rucner i reperske stihove Jasmina Fazlića Jale jučer je čula publika u prekrasnoj sarajevskoj Vijećnici, kao i gledatelji BHT1 televizije pred malim ekranima te slušatelji BH Radija 1. Vijećnica je ovih dana bila pozornica za snimanje spota natjecateljske BH pjesme ‘Ljubav je’. Ana Rucner ovih dana boravi u Sarajevu gdje s ostatkom BIH ekipe predstavlja pjesmu za ovogodišnji Eurosong koji će se održati u Stockholmu sredinom Ana Rucnersvibnja. Pjesmu ‘Ljubav je’ napisao je Almir Ajanović, sarajevski producent koji već dugi niz godina živi i radi u Švedskoj. Jedan je od najpoznatijih bosanskohercegovačkih autora i kompozitora, a do sada je komponirao više od 200 pjesama za popularne pjevače iz cijele naše regije.
Pjesma će se na Eurosongu izvoditi na bosanskom jeziku, a priprema se i engleska verzija kojom će se BIH tim predstaviti međunarodnoj publici. Pjesma ‘Ljubav je’ u Švedskoj se izvodi prvo na izlučnoj večeri koja će se održati 10. svibnja, a prikupi li dovoljan broj bodova odlazi i u finalno natjecanje, 14. svibnja 2016.
Ana Rucner– Pri komponiranju ove skladbe, izazov je bio spojiti nespojivo, odnosno spojiti više različitih stilova glazbe u jednu cjelinu. Tu su Deen kao tipični pop pjevač, Dalal kao R&B pjevačica, Jala kao reper i Ana kao akademska glazbenica koja osim klasike izvodi i cross over i to je sve uklopljeno u etno rock aranžman. Sama pjesma nosi univerzalnu poruku ljubavi, tolerancije i zajedništva. Budući da je aranžman ove pjesme zahtijevao violončelo jer nam je trebao ‘klasičan štih’, a već su poznati Anina nevjerojatna energija, strast i karizma, idealno se uklopila u ovaj tim – podijelio je s nama Almir Ajanović, autor pjesme i producent.

Foto: Press – Vanja Lisac
Video: [vsw id=”mGa2lyR9xno” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]