fbpx

Tony Cetinski primio priznanje Prijatelj Španjolske!

Znak zahvale…

Tony je surađivao sa španjolskim opernim pjevačima kao što su Jose Carreras, Placido Domingo i opernom divom Montserrat Caballe. Posebno mu je drago što je s velikanima održao humanitarne koncerte. Tony kaže da je zvijezda onaj tko svoju poziciju iskoristi da pomogne drugima

Tony Cetinski, Eduardo Aznar– Priznanje je potvrda, da je nešto što smo radili godinama, dobro. Priznanje je nešto što obilježi jedno razdoblje i zbog toga sam sretan, ali ipak sam najponosniji kad vidim da me moja publika i nakon 25 godina još želi slušati – rekao je Tony Cetinski koji ove godine slavi 25 godina karijere. Veleposlanik Španjolske Nj. E. g. Eduardo Aznar jučer je u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu povodom proslave Španjolskog nacionalnog dana Tonyju uručio priznanje ‘Prijatelj Španjolske’. Tony je ponosan što je u svojoj karijeri imao čast surađivati sa španjolskim opernim pjevačima kao što su Jose Carreras, Montserrat Caballe i Placido Domingo. Pjevaču je posebno drago što je s opernim velikanima imao mogućnost održati humanitarne koncerte.

Tony Cetinski, Dubravka Cetinski“Zvijezda je onaj tko svoju poziciju iskoristi da pomogne drugima”
– Često sam znao reći da nije zvijezda onaj tko je popularan, tko ima hitove, za kojim vrište obožavatelji, zvijezda je onaj tko svoju poziciju iskoristi da pomogne drugima. Ja sam možda naivac i romantičar, ali vjerujem da smo svi dobri kad se rodimo. Onda prolazimo kroz razne faze u životu, pa netko postane kriminalac, netko političar i na kraju više ne znaš ni razlike između jednih i drugih. I vidiš da sve polazi od kuće. U djetinjstvu sam znao opljačkati svoj frižider u kući, pa bi me majka ujutro upitala što sam to učinio. Tada sam joj objasnio da mi je bio prijatelj, koji nije imao ništa za jesti, pa sam uzeo iz frižidera sve što je bilo. Ja se trudim pomoći koliko mogu, a nažalost ima previše situacija gdje se treba pomoći – ispričao je Tony.
Tony CetinskiSuradnje
Pjevač je s Carrerasom 2007. godine snimio duet ‘Dolce suono’ te je tako postao prvi europski pjevač izvan svijeta opere kojem je pripala ta čast. Carreras i Tony su iste godine održali koncert u KC Dražen Petrović u Zagrebu, a s njima je nastupio i Michael Bolton. Drugi koncert održali su 2009. godine u zagrebačkoj Areni, a tada im se pridružila i Celine Byrne. Montserrat Caballe i Tony su 2011. godine pjevali na otvorenju ATP turnira u Umagu, a koncem te iste godine Tony je bio gost na koncertu Placida Dominga održanom u zagrebačkoj Areni.

Foto: Prisk