Ekskluzivno Tony Cetinski: Mojih prvih 25 godina s publikom
Piše: Gordana Malašić Lazić On 13 ruj., 2015 At 05:22 PM | Categorized As Intervju, Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Intervju za Scenu…

Pjevač se prisjetio glazbenih početaka i nastupa koji su obilježili njegovu veliku karijeru, otkrio koja nagrada mu je najdraža te najavio veliku turneju

Tony CetinskiTony Cetinski u kolovozu je nastupio u pulskoj Areni. Koncertom je obilježio 25 godina karijere. Višestruki dobitnik Porina kaže da je veličanstven osjećaj proslaviti 25 godina trajanja na glazbenoj sceni sa svojom publikom.
– Veliko hvala svima na još jednom uspješnom porinuću u sljedećih 25 godina – naglasio je Cetinski za portal Scena.hr. Jedan od najpopularnijih regionalnih Tony Cetinskiglazbenika nedavno je objavio spot za pjesmu ‘Mjesečar’ koji je sniman za vrijeme velikog koncerta u pulskoj Areni. Tony je odlučio da se i na takav način zahvali svojoj publici. Pjevač se rado prisjeća svojih glazbenih početaka. Pjesme ’23. prosinac’, ‘Nek te zagrli netko sretniji’, ‘Tvoje tijelo’ obilježile su devedesete godine, ali i danas su jednako popularne.

Pjesme, nastupi i nagrade

Tony kaže da je i tada znao da će pjesme trajati jer se ne bavi glazbom, nego zato što je glazba njegov život.
– Dok snimam i stvaram ne razmišljam o tome koliko ću biti uspješan, već se smatram privilegiranim da uopće jesam u prilici da se toliko godina prati i poštuje to što živim. A živim ono što jesam i jesam ono što živim – naglasio je. Tony je 1994. godine predstavljao Hrvatsku na Eurosongu s pjesmom ‘Nek ti bude ljubav sva’. Pjevač ističe da mu se taj nastup nije nešto posebno urezao u sjećanje.
– Nastup na sajmu glazbe kao i svaki drugi nastup – kratko je komentirao. Tony je 2008. godine nastupio i kao poseban gost Michaela  Boltona na koncertu u londonskom Royal Albert Hallu. Glazbenik se rado sjeća tog nastupa.
– E to je već nešto veliko. Svima nama su neke svjetske dvorane san koji se nismo usudili ni sanjati i naravno prilika surađivati s vokalnim velikanima je nešto što bih uvijek ponovio – prisjetio se Tony. Glazbenik je u karijeri primio brojne nagrade i priznanja, ali najdraža nagrada mu je:
– Moja djeca.

“Ostvarilo mi se puno snova koje se nisam ni usudio sanjati”

Tony CetinskiTony je za portal Scena.hr otkrio gorke i slatke trenutke u karijeri.
– Gorko je kad ti netko kome si vjerovao zabije nož u leđa. Slatko je kad se taj isti nož slomi i vrati slomljen pošiljatelju,  a da ga pritom ipak ne ozlijedi. Ali se vrati – objasnio je. Da može vratiti vrijeme Tony kaže da ništa ne bi promijenio.
– Ostvarilo mi se puno snova koje se nisam ni usudio sanjati. Tako da sam sretan što se ostvarenja snova tiče, ali to ne znači da imam pravo prestati sanjati dalje. Jer svoje snove ipak ne sanjam sam. Ništa bez snova – rekao je glazbenik kojem je obitelj najveća podrška u životu i karijeri.

Glazbena turneja

Tony CetinskiTony za svoje obožavatelje priprema i veliku glazbenu turneju.
– Turneja će obići sve veće dvorane regije, a na tržištu bi se trebao pred kraj godine pojaviti DVD koncerta iz pulske Arene i CD novog studijskog albuma – otkrio je. Tonyja ćemo i ove sezone gledati u popularnom showu HRT-a ‘The Voice’ kao člana žirija.

Foto: Press

comment closed