fbpx

Dokumentarna serija Snježne mačke i ja

Snježne mačke i ja

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 12. veljače 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 20:05 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Snježne mačke i ja.

Snimatelj divljih životinja Gordon Buchanan pridružit će se ruskim stručnjacima za velike mačke koji spašavaju risove iz zatočeništva i vraćaju ih u divljinu.

U ovoj snježnoj pustolovini koja slavi čudesnu snagu prirode upoznat ćemo ruske znanstvenike koji spašavaju risove od trgovaca krznom i ljudi koji ih drže kao kućne ljubimce. Gordon će im pomoći da ih rehabilitiraju i vrate u divljinu.

Snježne mačke

Na tom putovanju punom emocija naučit će ih kako opstati u šumi, kako izbjeći ljude i loviti plijen. Vidjet ćemo kako će se Gordon približiti ovim karizmatičnim velikim mačkama, proživjeti s njima svaki napet i dirljiv trenutak – sve do trijumfalnog povratka u prirodu.

Snježne mačke

U prvoj epizodi Snježne mačke i ja Gordon Buchanan i biolog Viktor Lukarevski u snježnoj Rusiji rehabilitiraju dva para risova koji su godinama živjeli u zatočeništvu.

U divljini su risovi snažni i okretni grabežljivci, no plahi su i rijetko se mogu vidjeti. Koška i Mijas došli su na svijet u divljini, ali trgovac krznom zatvorio ih je u mali kavez, uzimao im mačiće i prodavao ih. Na slobodi su dobili još dva prelijepa mačića.

Snježne mačke

Brijansk i Daša žrtve su trgovaca kućnim ljubimcima i nikad nisu vidjeli divljinu. Doktor Lukarevski želi tim risovima omogućiti novi život u prirodnom staništu. Hoće li im nakon godina provedenih u zatočeništvu proraditi nagon za opstanak?

Foto: Press