fbpx

Marin Čilić: Podrška bi nam mnogo značila

Davis Cup je evoluirao, ali još čekamo da sve “sjedne”, rekao je Marin Čilić

Gotovo deset godina prošlo je od posljednjeg gostovanja hrvatske reprezentacije u Torinu 2013. Sada je naš sastav ponovno u istom gradu, u istom natjecanju, ali u bitno drugačijem formatu – Davis Cup se održava kao turnir, na kojem nastupa šest reprezentacija koje su podijeljene u dvije skupine i bore se za mjesta koja vode na završni turnir u Madrid.

Marin Čilić

Hrvatska, predvođena Marinom Čilićem, u četvrtak će (početak u 16 sati) za suparnika imati Australiju, a u nedjelju (10 sati) će igrati protiv Mađarske.

Marin Čilić

Na pitanje je li Davis Cup novim sustavom natjecanja evoluirao ili ne odgovorio je naš najbolji tenisač Marin Čilić:

– Mislim da jest. Imamo nova iskustva i Davis Cup nam je donio nove stvari, iako nam možda još nisu ‘sjele’. Svi smo još vezani uz stari Davis Cup, domaćinstva i gostovanja, te odlične atmosfere – rekao je Marin Čilić.

Marin Čilić

– No organizatori pokušavaju na različite načine doprinijeti tome i treba im dati nekoliko godina prostora da to pokušaju napraviti na najboljoj mogućoj razini. Mi smo jako motivirani, čekaju nas susreti s Australijom i Mađarskom i vjerujem da možemo napraviti solidan iskorak. Cilj je proći skupinu, ući u četvrtfinale, a dalje što bude, bude – dodao je Marin Čilić.

Marin Čilić je rekorder u hrvatskom sastavu po broju godina u natjecanju, po odigranim susretima I pobjedama. Koliko ti podaci znače?

– Ne u smislu da razmišljam o njima, nego da sam već prilično ostario. Šalu na stranu, uvijek mi je veliko zadovoljstvo biti dio ekipe, već sam se zaželio toga, jer smo posljednji put igrali još u ožujku prošle godine protiv Indije. Lijepo je biti ponovno u ekipi, a atmosfera je posebna. Svi uživamo: treneri, stručni stožer, igrači… Veselimo se susretima, a ujedno smo motivirani za što bolji rezultat – kazao je Marin Čilić.

Torino nije daleko od Hrvatske. Očekujete li podršku naših navijača?

– Ovom prilikom bih pozvao da dođu svi koji mogu. U četvrtak igramo s Australijom, a to će, mislim, biti susret koji će biti bitka za prvo mjesto u grupi. Tu je još i susret s Mađarskom u nedjelju, koji je također prilika za dolazak.

Podrška bi nam mnogo značila. Znamo kakva je situacija s koronom i restrikcijama, ali ovo će biti vrhunski tenis, natjecanje reprezentacije, pa mislim da će uživati svi koji dođu – zaključio je Marin Čilić.

Foto: Press Mario Ćužić/HTS