fbpx

Zlatni Goran Čolak: ‘Ovo je najbolji kraj sezone’!

Italija…

Čudesni Goran Čolak Hrvat zlatni na SP u Italiji

Goran Čolak– Ovo je najbolji kraj sezone koji sam uopće mogao zamisliti – jedan je od prvih komentara našeg rekordera Gorana Čolaka nakon osvajanja zlatne medalje na SP u Italiji.
Nakon izuzetnih uspjeha i titule ukupnog pobjednika AIDA Svjetskog prvenstva održanog pred dvadesetak dana u Limassolu na Cipru, naš sjajni reprezentativac, višestruki svjetski prvak i rekorder Goran Čolak osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju na Prvom svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah u dubinu u organizaciji CMAS-a održanom na otoku Ischija u Italiji. U disciplini CWT – ronjenja u dubinu sa perajama Goran je postigao je rezultat od 110 metara te na taj način došao ne samo do najboljeg rezultata natjecanja, nego je ponovno srušio svoj nedavno postignuti nacionalni rekord i poboljšao ga za dodatna 2 metra.
Goran Čolak– Uvjeti na Ischiji bili izuzetno zahtjevni. More je bilo hladno, već ispod 20 metara padalo je na samo 13-ak stupnjeva, s jakim morskim strujama i kišom koja je padala gotovo cijelo vrijeme. Zbog toga je ovaj zaron od 110 metara, za ove uvjete u kojima sam ronio, kao da sam ronio i 10-ak metara više – rekao je Goran.
Goran je nastupio pod vodstvom trenera Ivana Drviša, kao član Hrvatske reprezentacije uz kolege Brunu Šegvića, Vanju Peleša te Lidiju Lijić Vulić.
Nakon posljednjih uspjeha i odličja na bazenskom SP-u u Beogradu te dubinskog SP-a na Cipru, zlato i rekord u Italiji doista su najbolji mogući završetak recentne sezone. Goranov je dugoročni plan da u disciplinama ronjenja na dah u dubinu najbolje rezultate postigne tek 2017. godine, i nema sumnje da od ovog našeg sjajnog svjetskog sportaša možemo očekivati još puno dobrih vijesti. Za koje će Goran što duže zadržati dah, a nas sve ponovno – ostaviti bez daha!

Foto: Press