fbpx

Zbog velikog interesa, požurite po ulaznice za Don Giovanni

Rijeka…

Don GiovanniMozartov ‘Don Giovanni‘, operna produkcija HNK Ivana pl. Zajca nastala u suradnji s New Generation Operom iz Helsinkija, ovjenčana najvišim ocjenama hrvatske glazbene kritike i oduševljenjem publike, u ovoj će sezoni zabilježiti još dvije izvedbe, u srijedu i petak, 27. i 29. svibnja 2015. godine s početkom u 19,30 sati. Međutim, budući su ulaznice za petak gotovo rasprodane, ostala ih je tek nekolicina s ograničenom vizurom, a zanimanje publike je veliko, obavještavamo da ulaznica ima još za sutrašnju izvedbu odnosno 27. svibnja.
Sjajnoj prodaji za petak, 29. svibnja vjerojatno je pripomogla i Gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke, gastronomska pustolovina koja nudi vrhunske gurmanske delicije s autohtonim namirnicama, a posjetiteljima ‘Don Giovannija’ nudi užitak više. Naime,  s početkom 19,00 sati sati ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca, a potom i u pauzi opere u kazališnom foyeru, nudit će se vrhunski zalogaji po 10,00 kuna. Prihod od prodaje bonova bit će doniran Socijalnoj samoposluzi Rijeka.
Don GiovanniPodsjetimo, ‘Opera i film ujedno’, multimedijalna i osuvremenjena inscenacija ‘Don Giovannija’ koji nudi jednu glazbenu i čak tri vizualne perspektive uživo, s iznimim je  uspjehom, pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa i u režiji Erika Söderbloma, premijerno izvedena u četvrtak 21. svibnja 2015. Potom su uslijedile stručne ocjene i napisi poput ‘svjetska izvedba koja do sada još nije viđena na hrvatskim pozornicama’, ‘sjajna predstava koju vrijedi vidjeti više puta’, ‘predstava dovedena do tako visokog nivoa da se gleda s užitkom i razumijevanjem’, ‘predstava, jedna od onih o kojima će se pričati i koje će se s radošću ponovo gledati’…
Sjajni mladi pjevači nove generacije, gosti iz Finske, Waltteri Torikka u naslovnoj ulozi te Marjukka Tepponen kao Donna Anna predvode najbolje snage riječke opere: Kristina Kolar  u ulozi je Donne Elvire, Siniša Štork u ulozi Leporella, Slavko Sekulić kao Commendatore i Marko Fortunato kao Don Ottavio, a u predstavi sudjeluju i gosti Ilijana Korać kao Zerlina i Leon Košavić u ulozi Ottavija.

Foto: Press