fbpx

I love YU Irene Škorić osvojio Zlatnu nagradu!

WorldFest Houston…

love YUKratkometražni igrani film ‘I love YU‘ redateljice i scenaristice Irene Škorić u Houstonu je osvojio Zlatnu nagradu za Najbolji kratki igrani film u kategoriji drame na WorldFestu – međunarodnom filmskom festivalu koji je održan od 4.-13. travnja 2014.
Ovo je 47. izdanje festivala koji slovi kao jedan od najstarijih festivala nezavisnog filma na svijetu. Tijekom godina na Worldfestu mnogi danas poznati redatelji su dobili svoje prve nagrade za debitantske filmove, kao npr. Steven Spielberg, George Lucas, David Lynch, Ang Lee, Ridley Scott, Braća Coen, Brian De Palma i dr.
love YUI love YU, snimao se na lokacijama grada Rijeke, a radnja je smještena u šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća, te u današnje vrijeme. Ovaj film emocijom zaogrće svijet mašte, stvarnosti i sjećanja. Ljudi, stvari, prizori i slike čine ljubavni B mol koji se zbiva nekad, sad i uvijek. Uloge u filmu igraju Boris Pavlenić, Jelena Perčin, Lukrecija Brešković, Hrvoje Klobučar i Slaven Knezović. Produkciju potpisuje Udruga za audio vizualno stvaralaštvo Artizana. Direktor fotografije je Raul Brzić, montažer Veljko Segarić, a film je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra.
Međunarodna premijera filma se održala u rujnu prošle godine na filmskom festivalu u Montrealu (Festival des Films du Monde / World Film Festival).
Zagrebačku premijeru film će imati u petak, 25.4. 2014. u 20 sati, u SC-u na Danima hrvatskog filma, u kategoriji igranog filma.

Foto: Press