fbpx

Matija Dedić vjernoj publici predstavio skladbe s novog albuma

Zagreb…

Matija Dedić – Tajna vještina – Glazba Zlatana Stipišića Gibonnija

Matija DedićU sklopu bogatog programa scene Amadeo i ove je godine nastupio naš najbolji jazz pijanista Matija Dedić. Svi koncerti ove su godine prebačeni u prekrasan atrij Klovićevih dvora, a Matija Dedić vjernoj je publici predstavio skladbe s novog albuma Tajna vještina – Glazba Zlatana Stipišića Gibonnija.
Gibonijeva glazba izazovna je i privlačna pa stoga ne čudi da je Matija već drugi put posegnuo za pjesmama velikog autora. Prvi put nas je iznenadio 2004. godine kad je objavio album Tempera, a na novom albumu, objavljenom početkom svibnja u izdanju Croatia Recordsa, odabrao je devet novih skladbi koje potpisuje Gibonni. Nove instrumentalne obrade pjesama Divji cvit, Žeđam, Cesarica, Kad sam nasamo s njom, Ispod moga pramca (Tempera), Tajna vještina, Sve ću preživit, Hide the Mirror, Nisi više moja bol, odsvirao je u intimnom aranžmanu i snimio još jedan album vrijedan pažnje.
Intiman je bio koncert koji je Matija započeo skladbom Divji cvit, prvom na novom albumu. Svojim sviračkim umijećem Matija Dedić unio je novi život velikim i dobro znanim hitovima. Tempera, Cesarica je odsvirao u čast Olivera Dragojevića, a Sve ću preživit kao zahvalu prijatelju i glazbeniku Tediju Spalatu. Na radost oduševljene publike među kojom je bila i naša glazbena diva Gabi Novak, koncert je završio opusom svog oca, glazbenog genija Arsena Dedića. Tvoje nježne godine, Ni ti ni ja i U registraturi samo su neke od skladbi koje su koncertnu večer pod zvijezdama zaista učinile posebnom.

Foto: Press