fbpx

Siniša Kovačić: Ovo dopisništvo će osnažiti javnu ulogu HRT

Vukovar…

Hrvatska radiotelevizija otvorila dopisništvo u Vukovaru

Ivan Penava, Siniša Kovačić– Ponosan sam što mi je pripala čast otvoriti ovaj važan objekt zahvaljujući kojemu ćemo još bolje i brže izvješćivati iz grada koji je toliko dao za Hrvatsku. To će dopisništvo zasigurno dodatno osnažiti javnu ulogu Hrvatske radiotelevizije i njezino nastojanje u daljnjemu očuvanju trajnih vrijednosti hrvatskoga društva. Posebno mi je zadovoljstvo što se to događa u mjesecu u kojemu obilježavamo za nas dvije vrlo važne obljetnice: 90. obljetnicu postojanja Hrvatskoga radija i 60. obljetnicu postojanja Hrvatske televizije – rekao je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić.
Ivan Penava, Siniša Kovačić, Zrinka PerićVršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić otvorio je danas HRT-ovo dopisništvo u Vukovaru u nazočnosti vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave. Najmlađe će HRT-ovo dopisništvo znatno unaprijediti izvješćivanje javnoga radiotelevizijskoga servisa iz Grada Heroja i cijele istočne Slavonije.
Vukovarski se gradonačelnik osvrnuo na iznimnu važnost prisutnosti Hrvatske radiotelevizije kao vodećega hrvatskoga medija u svim dijelovima naše države, pa tako i u gradu Vukovaru.
Ivan Penava, Siniša Kovačić– Otvaranje je dopisništva Hrvatske radiotelevizije u našemu gradu još jedno u nizu velikih ostvarenja za Vukovar u posljednje vrijeme. Ono dodatno naglašava njegov strateški položaj i potvrđuje naš grad kao povijesno središte i sjedište Vukovarsko-srijemske županije te ga stavlja na zemljovid najvažnijih gradova naše domovine na čemu smo iznimno zahvalni vodstvu Hrvatske radiotelevizije – izjavio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Zahvaljujući novomu dopisništvu, za koje je prostor osigurao Grad Vukovar, Hrvatska radiotelevizija ubuduće će imati mogućnost izravnoga uključenja iz toga grada, ali i iz cijele županije u svoje radijske i televizijske emisije, čime će se znatno dobiti na brzini i aktualnosti.

Foto: Emica Elveđi za Hrvatsku radioteleviziju