fbpx

Jelena Rozga i Janica Kostelić na otvorenju Sportskih igara mladih

Vukovar….

Janica Kostelić– Dolazim iz sporta i smatram da je sport vrlo pozitivna grana za djecu, koju treba usmjeriti prema sportu, da se druže. Projekata za sport ima puno, ali mislim da je to još sve premalo – rekla je na otvorenju u Vukovaru Janica Kostelić.
Grad ponosa – Vukovar, jučer je bio domaćin svečanog otvaranja jubilarnih 20. po redu Sportskih igara mladih, koje su otvorene u Sportskoj dvorani Borovo naselje. Igre su otvorenim proglasili predsjednik Janica KostelićOrganizacijskog odbora Sportskih igara Zdravko Marić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Atmosfera svečanog otvorenja 20. obljetnice Sportskih igara mladih bila je svečana i spektakularna, a uveličao ju je i dolazak proslavljene zlatne olimpijske pobjednice Janice Kostelić, a sad na mjestu pomoćnice ministra obrazovanja zadužena za sport, koja je u prepunoj Sportskoj dvorani Borovo naselje, dočekana s oduševljenjem. Janica je zajedno s Zdravkom Marićem, predsjednikom organizacijskog odbora Sportskih igra mladih, upalila olimpijski plamen.
Više od dvije tisuće sudionika jučer je prisustvovalo sportskom događaju, koji su kroz igru i natjecanje i gdje ne postoji teret rezultata uveličali ovaj svečani događaj. Akcent je bio na vremenu provedenom kroz igru i zabavu, a svi su bili oduševljeni. Prisutnima se obratio Zdravko Marić, predsjednik organizacijskog odbora Sportskih igra mladih koji je istaknuo da se Sportske igre mladih održavaju trenutno u tri države – Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji, s namjerom širenja na još veći broj zemalja. U 2015. godini u Hrvatskoj je sudjelovalo više od 62.000 sudionika, u Bosni i Hercegovini natjecalo se oko 38.000 djece i mladih, a u Srbiji je sudjelovalo oko 30.000 sudionika.

Jelena Rozga
Jelena Rozga Sam završetak svečanog dana uveličala je svojim nastupom u prepunoj Sportskoj dvorani Borovo pjevačica Jelena Rozga koju su razdragana djeca dočekala s iznimnim veseljem.
– Glazba, sport i mladost oduvijek idu zajedno, iznimno mi je drago da sam dio ove lijepe priče koja promovira rekreaciju, druženje i zdrav život. Čestitam Sportskim igrama mladih 20-ti rođendan kojih se točno sjećam kad su počele, tada sam bila jako mlada. Tko bi mislio da ću se danas ovdje naći i s vama pjevati i slaviti – rekla je Jelena Rozga.
Nakon svečanog otvorenja započela je ‘Turneja radosti’ s igrom graničara. A nakon Vukovara ‘Turneja radosti’ će biti u Vinkovcima. U četvrtak će joj grad domaćin biti Osijek.

Foto: Press