fbpx

Održana svečana premijera filma ‘S one strane’

Zagreb…

S one straneU kinu Europa sinoć je održana zagrebačka premijera filma Zrinka Ogreste ‘S one strane‘. Na premijeri se okupila ekipa filma; redatelj Zrinko Ogresta, producent Ivan Maloča, glumci Ksenija Marinković, Lazar Ristovski, Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić-Gajski, direktor fotografije Branko Linta, montažer Tomislav Pavlica, ravnateljica filma Maja Vukić i drugi, a uvodnu riječ održao je ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar.
S one strane‘ napeta je triler drama, nastala prema intrigantnom scenariju Mate Matišića i Zrinka Ogreste, a prati patronažnu sestru Vesnu koja se s djecom prije 20 godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Međutim, jedan telefonski poziv promijenit će sve, a na površinu će isplivati tajna koju je Vesna godinama čuvala.
S one straneFilm je ove godine prikazan u službenom programu Panorama Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, na kojemu je nagrađen posebnim priznanjem žirija Europa Cinemas Label, dok je na nedavno završenom beogradskom FEST-u osvojio čak tri nagrade, uključujući Grand Prix u kategoriji manjinskih koprodukcija.
Zagrebačkoj premijeri prisustvovali su i brojni poznati gosti, među kojima i zamjenica ministra kulture Ana Lederer i savjetnik S one stranepredsjednice Andro Krstulović Opara te Antun Vrdoljak, Ivo Banac, Veljko Bulajić, Bobo Jelčić, Ognjen i Vanja Sviličić, Kristijan Milić, Ivan Goran Vitez, Igor Mirković, Bojana Gregorić Vejzović, Urša Raukar, Sanja Vejzović, Sanja Pilić, Mia Biondić, Željka Ogresta, Dubravko Merlić, Dubravka Vrgoč i Ivica Buljan.
Nakon splitske premijere i projekcija u okviru Ženijalnog vikenda te svečane zagrebačke premijere, S one strane 10. ožujka kreće u redovitu distribuciju u kina diljem Hrvatske.

Foto: Press – Martina Kenji/Interfilm