fbpx

Hana Hegedušić: Kazalište nije umrlo, nego je jako živo!

Pekel na zemli…

Glumica je oduševljena predstavom jer scenografiju zamjenjuje osnovni glumčev instrument – njegovo tijelo

Hana HegedušićGlumica Hana Hegedušić u Delnice je došla pogledati predstavu ‘Pekel na zemli’ kojom je otvoren KotarFEST!3. Predstava ‘Pekel na zemli’ Denisa Peričića nastala je kao završni rad studenata glume i lutkarstva Umjetničke akademije u Osijeku Nikše Eldana, Filipa Eldana i Nine Pavlekovića. Publika je bila oduševljena predstavom jer scenografiju i rekvizite zamjenjuje osnovni glumčev instrument – njegovo tijelo.
– Ja sam ih već ranije gledala, to su mi prijatelji i zbog njih sam došla na KotarFEST!. Sviđa mi se taj timski rad, ta povezanost da kazalište nije samo medij na koji smo navikli, nego se s kazalištem i dalje može igrati. Kazalište se i dalje može istraživati, kazalište nije umrlo, nego je jako živo – oduševljeno je ispričala za portal Scena.hr lijepa Hana. Glumica ovog ljeta ima puno posla.
– Radimo predstavu ‘Svoga tela gospodar’, imam malu ulogu u novom filmu Ivana Gorana Viteza, zatim imam predstavu s Vedranom Mlikotom i njegovom kazališnom družinom ‘Glumci u Zagvozdu’ s kojom smo sad završili ljetnu turneju. A s Kerekesh Teatrom radim predstavu ‘Ljubaf’ – otkrila je Hana.

Foto: Scena.hr