fbpx

Sve je spremno: Sljemenski skijaški spektakl Snow Queen Trophy 2021.

Snow Queen Trophy 2021.

Još je par dana ostalo do novog izdanja utrka Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2021. na Sljemenu.

Snow queen

Skijaški spektakl i ove godine prenosi i prati Hrvatska radiotelevizija. U nedjelju 3. siječnja skijašice će se 15. put boriti za titulu Snježne kraljice, a tri dana kasnije, 6. siječnja slijede skijaši. Najbolji slalomaši svijeta okupit će se 12. put na Zagrebačkoj gori.

Oba dana utrka, HRT priprema posebne emisije. Prva je na rasporedu u nedjelju 3. siječnja u 12.00 sati na Drugom program Hrvatske televizije (HRT-HTV2).

Tog je dana urednik i voditelj emisije Robert Jelečević, a gošća komentatorica u studiju je Nika Fleiss. Uoči i nakon ženske utrke, sa Sljemena će se javljati novinar Mihovil Horvat s gostom Renom Fleissom, a utrku će komentirati Daniel Križ i Slaviša Weiner.

Start prve vožnje je u 12.30, a druge u 16 sati. Hrvatske skijašice sve su bolje, Leona Popović osvaja bodove u Svjetskom kupu, a šesnaestogodišnja Zrinka Ljutić nastavlja potvrđivati svoj talent.

Druga emisija, uoči muške utrke, na rasporedu je u srijedu 6. siječnja u 11.45 sati na HTV 2. Urednik i voditelj emisije je Daniel Križ, a gosti komentatori u studiju bit će Natko Zrnčić Dim i Elias Kolega. Mihovil Horvat i Reno Fleiss i ovoga puta zaduženi su za javljanje sa staze, a pridružit će im se naravno i direktor Hrvatskog skijaškog saveza, ujedno i direktor Organizacijskog odbora Snježne kraljice Vedran Pavlek te umirovljeni najtrofejniji hrvatski skijaš Ivica Kostelić.

Novinar Ivan Dorian Molnar pripremit će reportažu o tome koliko je bilo zahtjevno organizirati utrku u vrijeme pandemije, a mušku utrku će komentirati Robert Jelečević i Slaviša Weiner.

Start prve vožnje najboljih slalomaša je u 12.15, a druge u 15.30 sati. Hrvatsko muško skijanje predvodi Filip Zubčić, a iako je veleslalom njegova najbolja disciplina, i u slalomu je dosta puta pokazao da je sposoban za osvajanje bodova. Naravno, naši predstavnici posebno su motivirani u Zagrebu, Samuel Kolega, Istok Rodeš i Matej Vidović pokušat će dohvatiti drugu vožnju.

– Ove godine poseban izazov, kako za organizatore tako i za HRT, bit će uspješna realizacija projekta usred ograničenja slijedom trenutne epidemiološke situacije. Ženska Sljemenska utrka je primjerice prošle godine bila najgledanija od svih utrka FIS-ova Svjetskog kupa, a muška utrka je bila 4. najgledanija, iza Kitzbühela, Adelbodena i Wengena. Zato će ove godine biti poseban izazov realizirati ovakav projekt, i za organizatore, Međunarodnu skijašku federaciju, ali i za HRT.

U skladu s važećim epidemiološkim mjerama u Hrvatskoj, sljemenske će se utrke održati bez gledatelja i gostiju, a sukladno pravilima FIS-a za ovu sezonu neće biti niti javnih izvlačenja startnih brojeva koja su se tradicionalno održavala u centru Zagreba.

Prvi put u povijesti održavanja Snježne kraljice slalomašice i slalomaše u cilju neće dočekati navijači, a kako bi se maksimalno smanjila interakcija skijašica i skijaša sa svima ostalima, uvedeni su dodatni mehanizmi zaštite u vidu tri tzv. balona odvojenih za natjecateljske ekipe, medije i organizacijski tim.

No svi se nadaju još jednoj uspješnoj realizaciji unatoč ograničenjima izazvanim epidemiološkom situacijom i utrkama bez gledatelja – poručuju s HRT-a.

Voditelj projekta Snježne kraljice – Snow Queen Trophy 2021. je Mihovil Horvat, a redatelj prijenosa utrka je Ranko Varlaj.

Foto: Press – hr.wikipedia.org/suradnik SpeedyGonsales slikao na Sljemenu