fbpx

Bojana G. Vejzović: Umjetnost je traženje odgovora na stvari koje nas bole

Kolovoz u okrugu Osage…

MAJKA I KĆI: Barbara Weston Fordham je racionalna žena koja stvari drži pod kontrolom, ne radi scene, ne pije, potpuno je različita od svoje manipulativne majke ovisne o tabletama i alkoholu, sklona ekscesima, ali u trenutku kad se i Barbari raspada obitelj, dolazi do kompletne transformacije osobnosti, a Barbara spoznaje da je zapravo jako slična svojoj majci kojoj je puno toga zamjerala

Bojana Gregorić Vejzović– Ono što je meni najbolje u toj ulozi je ta izmjena stanja mojeg lika unutar dvije minute, koliko traje prešminkavanje. Nakon jedne scene koja je trezvena i gdje je Barbara pri sebi, ona dolazi na scenu potpuno pijana i disfunkcionalna – otkrila je Bojana Gregorić Vejzović za portal Scena.hr. Glumica je dobila ovacije za odlično odigranu ulogu na svečanoj 50. izvedbi ‘Kolovoz u okrugu Osage‘ Tracyja Lettsa prošle subote u Gavelli. Predstava govori o disfunkcionalnoj obitelji koja je probleme godinama gurala pod tepih.
Bojana Gregorić Vejzović, Lukrecija Tudor– Tekst je sjajno pisan. Koliko god je to disfunkcionalna obitelj, mislim da svatko može prepoznati neke momente koji su se svima događali u životu – od tog roditeljskog nerazumijevanja, pa stvari koje zamjeramo svojim roditeljima i kako se nekad teško s time nosimo – naglasila je Bojana te dodaje:
– Umjetnost je upravo traženje odgovora na sve one stvari koje nas bole, i na sve one događaje koji su nam ostavili rane na srcu.

A kako je bilo na svečanoj izvedbi pogledajte u fotogaleriji na linku.

Foto: Scena.hr