FOTO: Svečana 50. izvedba Kolovoz u okrugu Osage uz ovacije
By Gordana Malašić Lazić On 29 sij., 2017 At 12:03 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Gavella…

Posebno oduševljenje publike izazvale su izvrsne Anja Šovagović Despot, Bojana Gregorić Vejzović, Nela Kocsis, Jelena Miholjević i Antonija Stanišić Šperanda

Kolovoz u okrugu Osage– Glumci su zaista sjajni, oni predstavu drže živom, a publika to osjeća i prepoznaje. I evo, 50. izvedba je puna – rekao je ravnatelj kazališta ‘Gavella’, Boris Svrtan za portal Scena.hr. Jučer je u zagrebačkom kazalištu ‘Gavella’ bila svečana 50. izvedba predstave Kolovoz u okrugu Osage Tracyja Lettsa, u režiji Slađane Kilibarde. Publika je ovacijama nagradila glumce za sjajnu izvedbu. Posebno oduševljenje izazvale su Anja Šovagović Despot, Bojana Gregorić Vejzović, Nela Kocsis, Jelena Miholjević i Antonija Stanišić Šperanda. Predstava je premijerno izvedena 27. veljače 2015. godine, a predstavu je pogledalo više do 17.000 gledatelja.

Kolovoz u okrugu Osage
Boris Svrtan, Bojana Gregorić Vejzović– Jako mi je drago da je to prva predstava u mom mandatu koja je s mojim potpisom, ja to osjećam kao svojih ruku djelo, moj prvi producentski rad ovako širokog spektra – naglasio je Svrtan i dodaje:
– Ono što je spektakularno u tom tekstu je to što je toliko dobrih ženskih uloga, progovara o obiteljskim problemima i toliko je dobro izveden taj dramaturški pleter sestara i njihovih supruga, koji su tu više kao sateliti, ali važni sateliti koji kruže oko tih žena i to Anja Šovagović Despotpublika prepoznaje. U predstavi igraju Anja Šovagović Despot, Zoran Gogić, Bojana Gregorić Vejzović, Janko Rakoš, Anja Đurinović, Antonija Stanišić Šperanda, Nela Kocsis, Jelena Miholjević, Darko Milas, Hrvoje Klobučar, Lukrecija Tudor, Ranko Zidarić i Đorđe Kukuljica. Scenografkinja je Valentina Crnković, a kostimografkinja Marita Ćopo. Podsjetimo, Anja Šovagović Despot je za ulogu Violet Weston nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta 2015. za najbolju žensku ulogu, dobitnica je nagrade publike na ‘Gavella fairu’ 2015., nagrade za najbolju žensku ulogu na 30. ‘Gavellinim večerima’, nagrade ‘Fabijan Šovagović’ na 23. ‘Festivalu glumca’ te je za lik manipulativne majke nagrađena godišnjom nagradom ‘Vladimir Nazor’ za kazališnu umjetnost za 2015. godinu. U fotogaleriji portala Scena.hr pogledajte kako je bilo na 50. izvedbi Kolovoz u okrugu Osage.

Foto: Scena.hr
Fotogalerija: 

comment closed