fbpx

Tibor Ferenc: Bodybuilding je životni stil!

Bodybuilding…

Tibor FerencOsječanin Tibor Ferenc je svjetski seniorski prvak u niskoj kategoriji u IBFF federaciji. Po zanimanju je magistar poljoprivrede, a bodybuildingom se počeo baviti 2007. godine. Prošle godine je osvojio titulu svjetskog seniorskog prvaka u niskoj kategoriji u IBFF federaciji u slovenskom gradu Kopru. Tiborove titule osim ove svjetske najznačajnije su još titule mnogostrukog državnog juniorskog prvaka, državni juniorski prvak 2008. godine, prvo mjesto do 75 kg i apsolutni juniorski prvak, juniorski prvak eurokupa Crvenka 2008. godine, prvo mjesto državni juniorski prvak do 75 kg, 2009. godine, prvo mjesto i juniorski viceprvak Križ open 2010. godine, drugo mjesto i juniorski viceprvak državno prvenstvo 2010. godine, drugo mjesto i državni juniorski prvak do 75 kg, 2012.godine prvo mjesto NAC Swiss International Championship – Zurich, 2012. godine prvo mjesto IBFF World championship, Koper 2013. godine prvo mjesto seniori.

Tibor FerencScena: Koliko se dugo bavite ovim sportom?
Ovim sportom se bavim već 7 godina kao natjecatelj. Bodybuilding nije samo sport već jedan životni stil kojeg živiš 24 sata na dan i tako 365 dana u godini.

Scena: Kako održavate formu i kakve su pripreme?
U svojoj karijeri prošao sam mnogo dijetnih režima te naučio što mome tijelu najviše odgovara. Kako bih uspio izvući formu do maksimuma član sam BBK ‘Osijek’ u kojem sam započeo svoju karijeru 2007. godine. Prehrana mi se pretežito bazira na piletini, ribi, jajima, zobenim pahuljicama, posnom siru, riži i whey-u.

Scena: Tko vam je najveća potpora i podrška?
Velika podrška za vrijeme priprema i općenito su moji roditelji, rodbina i prijatelji. Ovim putem se zahvaljujem mojim sponzorima, a to su Sci-Muscle te MNX Sportswear-u.

Tibor FerencScena: Kako usklađujete privatno vrijeme s obzirom na ovaj sport?
Mnogi me pitaju kako to sve stignem, od treninga, druženja s prijateljima, fakulteta itd. Pa vrlo jednostavno, jedan dan ima 24 sata, i u ta 24 sata se trebaš vrlo dobro organizirati i sve se stigne ako se hoće i želi, a sve ostalo su izgovori i laži. Što se tiče privatnog života, ne izlazim previše van jer u Osijeku se nema pravog mjesta za izaći van. Većinu slobodnog vremena provodim družeći se s prijateljima, pišem članke za FIT-Team.

Scena: Koji su vam daljnji planovi?
U planu mi je izlazak na sljedeće natjecanje i to na jesen ako bude sve kako treba. Radi se o vrlo popularnom svjetskom natjecanju NABBA Universumu koji se održava u Londonu krajem godine. Inače radim posao koji volim kao osobni trener u BBK ‘Osijek’.