fbpx

The Voice: Završili prvi dvoboji!

Show…

Vrlo emotivan dio natjecanja u showu ‘The Voice’ – dvoboji

Voice

VoiceU prvoj emisiji dvoboja nastupila su po dva natjecateljska para mentora Ivana Dečaka i Tonyja Cetinskog, te po jedan par mentora Jacquesa Houdeka i Indire Levak. Na samome početku showa atmosferu u ringu užarili su mentori izvedbom pjesme grupe Queen ‘We will rock you’, dok su njihovi natjecatelji ispunili prostor oko pozornice. Nakon tog zagrijavanja, došao je red na prave dvoboje.
Od Samante Vrbljanac i Brune Oberan mentorica Indira Levak očekivala je ratni spektakl, a to su ove natjecateljice i pružile izvedbom pjesme Arethe Franklin ‘Chain of fools’. Pobjedu je odnijela Bruna.
VoiceObojici nam je bio cilj da tu pjesmu iznesemo najbolje, da je pjevamo u duetu, sa zajedničkom energijom – rekao je Dario i istaknuo da ima samo riječi hvale za svog mentora i njegove suradnike. Dario Došlić i Ante Brzić, ‘dobri divovi’, kako ih naziva njihov mentor Ivan Dečak, u dvoboju su pjevačke sposobnosti pokazali izvedbom pjesme ‘Crying in the rain’ grupe A-Ha. Natjecanje nastavlja Dario koji studira glumu, a pjevanjem se profesionalno bavi desetak Voicegodina. Do sada je nastupio u mnogim mjuziklima i glazbenim predstavama.
Dvoje Dalmatinaca, Jure Brkljača i Romana Lalić Pejković, u dvoboju su se suočili izvedbom Oliverove pjesme ‘Stine’. Njihov mentor Tony Cetinski presudio je da je u tome je bio uspješniji Jure. ‘Jedno od nas mora ostati u showu, a budući da smo se povezali, to nam je bilo dosta Voiceemotivno – rekao je Jure. Dodao je kako je radeći sa svojim mentorom mnogo toga otkrio o sebi.
Neven Stipčić i Ema Gagro, pravi souleri, prema riječima njihova mentora Jacquesa Houdeka, imali su zadatak izboriti se za prolazak pjesmom Luthera Vandrossa ‘Never too much’. U showu ostaje Ema. ‘Znala sam da imam velik izazov pred sobom. Neven je bio stvarno dobra konkurencija – rekla je Ema i naglasila da su oboje dobro komunicirali s mentorom Jacquesom i njegovim timom, što se odrazilo i na nastup u dvoboju. Ema je sudjelovala je u Voicemjuziklima Crna kuća i Footlose, a članica je i zbora Izvor. Među omiljene glazbenike ubraja Earth, Wind & Fire, Erykah Badu, Whitney Houston i Mariah Carey.
Dvoje dobrih prijatelja, Daniel Jurišević i Melanija Purić, u dvoboju su se morali natjecati u izvedbi pjesme Pink i Natea Ruessa ‘Just give me a reason’. Njihov mentor Ivan odlučio je da natjecanje nastavlja Daniel.
Iako su po stupnju glazbeničkog iskustva na suprotnim Voicestranama, Andrija Kovačević i Sara Barbarić zajedničkim snagama su u dvoboju interpretirali pjesmu ‘It’s only love’ Bryana Adamsa i Tine Turner. Mentor Tony prolaznu ocjenu dao je Sari.
Prikazana je prva od četiri emisije vrlo zanimljivog i emotivnog dijela ovog pjevačkog natjecanja. 48 natjecatelja izborilo je mjesta u nekom od mentorskih timova, a u dvobojima taj će se broj prepoloviti. Svaki od mentora svojih 12 pjevača spaja u 6 posebnih natjecateljskih parova. Ti parovi u dvobojima pjevaju duete i dokazuju tko je od njih dvoje zaslužio ići dalje. Teška odluka koga poslati kući, a tko nastavlja natjecanje na njihovom je mentoru. Pritom savjetima i komentarima mogu pomoći mentorovi stručni suradnici, ali i drugi kolege mentori.

Foto: Dario Njavro za HRT