fbpx

Šibenska Matilda osvojila publiku, nagrađena ovacijama

HNK Zagreb…

Oduševljena zagrebačka publika ovacijama je dočekala ansambl predstave ‘Matilda’ i Nenu Belana s Fiumensima

Matilda

MatildaIznimno uspješni mjuzikl HNK u Šibeniku za djecu i odrasle Matilda, u režiji Nine Kleflin, na autorsku glazbu Nene Belana i Marijane Nole, ponovno je gostovao ovog vikenda na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu u dva termina, u nedjelju u 17.00 i u 19.00 sati. Oduševljena zagrebačka publika ovacijama je dočekala ansambl predstave ‘Matilda’ i Nenu Belana s Fiumensima. A danima se tražila karta više i mnogi će morati čekati sljedeću izvedbu u veljači. Gotovo 1400 ulaznica doslovno je razgrabljeno u manje od dva dana. Dogovoreno je još šest izvedbi u HNK Zagreb i to za 19. veljače, 9. i 10 travnja te 7. i 8. svibnja 2017. godine.
Neno Belan, MatildaMjuzikl je nastao u produkciji Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku i Hrvatskoga narodnog kazališta u Šibeniku u lipnju 2015. godine, a i od tada je diljem Hrvatske stekao kultni status kod djece i odraslih.
Originalno, predstava je nastala prema romanu za djecu britanskog autora Roalda Dahla, a kao mjuzikl izvodi se i na Broadwayu.
Matilda je neobična djevojčica koja posjeduje moć telekineze. Ona može očima pomicati stvari, ali i svojim dobrim srcem ispraviti nepravdu. Iako živi sa sebičnim roditeljima i ide u školu kojom vlada okrutna ravnateljica, ona će preuzeti svoju sudbinu u svoje ruke i potrudit će se da okruženje u kojem živi bude bolje. MatildaPredstava tematizira pravo svakog djeteta i svakoga čovjeka da se izbori za najkvalitetniji mogući život, usprkos nepovoljnim okolnostima koje ga okružuju. Čitava priča promatrana je iz Matildine vizure i publici će se predočiti upravo onakav svijet kakvim ga ona doživljava.
U predstavi uživo je svirao i glazbeni sastav Fiumens iz Rijeke u sastavu: Neno Belan, Vedran Križan, Leo Rumora i Olja Dešić. Glazba i songovi uokviruju i opisuju Matildino doživljavanje svijeta. Svaki lik ima svoj song koji ocrtava i zaokružuje njegov karakter, a kroz pjesmu su opisane i najupečatljivije situacije u kojima se Matilda i njeni prijatelji nalaze.
U glumačkoj podjeli sudjeluju Maja Kovač u naslovnoj ulozi, Damir Lončar, Nela Kocsis, Jakov Bilić, Franka Klarić, Šime Bubica, Oriana Kunčić i djeca dramske radionice iz Šibenika.
Scenograf je Osman Arslanagić, kostimograf Sara Lovrić Caparin, a koreografiju potpisuje Zorana Mihelčić.

Foto: Press
Fotogalerija: [nggallery id=711]