fbpx

Sve boje jeseni HRT-a na Weekend Media Festivalu

Rovinj…

Sve boje jeseni– Hrvatska radiotelevizija dugi niz godina je na Weekend Media Festivalu jer je to sjajna prigoda za predstavljanje komunikacijskim stručnjacima, ali i našim gledateljima iz cijele jugoistočne Europe. Prema podacima Europske radiodifuzijske unije, Hrvatska radiotelevizija i dalje je najgledanija javna televizija u jugoistočnoj Europi, a to nam iz godine u godinu potvrđuje i veliko zanimanje posjetitelja za naš promocijski prostor ovdje u Rovinju – istaknuo je glavni urednik svih pet kanala Hrvatske radiotelevizije Bruno Kovačević.
Hrvatska radiotelevizija (HRT) predstavila je Sve boje jeseni, jesensku programsku shemu, na ovogodišnjemu Weekend Media Festivalu u Rovinju. Vodeći godišnji skup komunikacijskih stručnjaka i predstavnika komunikacijske industrije iz cijele jugoistočne Europe ove je godine okupio više od nekoliko tisuća sudionika te petstotinjak novinara iz Republike Hrvatske i susjednih država.
Sve boje jeseniIzvrsni Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera uz divu hrvatske glazbene scene Zdenku Kovačiček i popularnoga pjevača Marka Tolja svojim nastupom otvorili su ovogodišnji Weekend Media Festival i digli sve prisutne na noge s najvećim jazz, rock i blues hitovima, a vrhunac večeri bio je trenutak kad su odali počast legendarnome Oliveru Dragojeviću. Brojni među njima su na posebnom HRT-ovu promocijskom prostoru tijekom tri dana trajanja festivala imali prigodu doznati više o novostima u programima javnoga medijskog servisa tijekom predstojećih mjeseci, družiti se s poznatim HRT-ovim novinarima, urednicima i voditeljima te sudjelovati u brojnim prigodnim aktivnostima te javljanjima i emisijama uživo iz Rovinja.
– Ove godine predstavljamo Sve boje jeseni, jesensku programsku shemu Hrvatske radiotelevizije, koja je započela prije nekoliko dana, a u okviru nje nudimo čak 85 posto domaćega sadržaja u udarnome terminu, te vrhunski odabir stranoga programa – dodao je Kovačević.
Sve boje jeseni– Neka od zaštitnih lica Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije bilo je moguće vidjeti i u Rovinju. Uz Anitu Bilić i Dajanu Šošić živost u HRT-ovu promocijskom prostoru izazvale su Nevena Rendeli. Uršula Tolj kao i urednik i voditelj jedne od najpopularnije i najgledanije ovoljetne nogometne emisije Zabivaka Marko Šapit – poručuju s HRT-a.
Informativni medijski servis Hrvatske radiotelevizije predstavljalo je i zaštitno lice emisije Otvoreno Damir Smrtić, koji je na Weekend Media Festivalu vodio nekoliko atraktivnih okruglih stolova, te Eliana Čandrlić, glavna urednica Programa Hrvatskoga radija koja je vodila i okrugli stol Disrupt Yourself.
HRT-ovu predstavljanju na Weekend Media Festivalu dodatno su pridonijeli odličnom zabavom te uz uključivanje u emisije na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) Mirko Fodor i Andro Tomović koji su svoje redovite radijske emisije, Globotomija i Svakom loncu poklopac uz mnoštvo smijeha te brojne goste i publiku, emitirali uključivanjem iz Rovinja.
Sve novosti povezane s jesenskom programskom shemom posjetitelji su tijekom Weekend Media Festivala mogli doznati putem programskih najava koje su se emitirale u HRT-ovu promocijskom prostoru te u izravnome kontaktu s HRT-ovim zvijezdama.

Foto: Press – Ines Novković